Het Lepelhof verdwijnt, de beuk blijft. 

Het Lepelhof verdwijnt, de beuk blijft. © Filip Spoelders

De Ideale Woning stelt nieuw ontwerp voor het Lepelhof voor

Mortsel -

In juli wil De Ideale Woning een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen voor het Lepelhof in Mortsel-Dorp. In het aangepaste ontwerp blijft de rode beuk behouden en schuift de nieuwbouw 3,5 meter op.

Filip Spoelders

De intenties van De Ideale Woning om het gemeenschapscentrum af te breken en te vervangen door sociale huurappartementen gaan bijna tien jaar mee. De afgelopen jaren verzette de buurt zich tijdens de vergunningsaanvraag omdat bomen zouden verdwijnen en omdat de rode beuk aan de inkom geen overlevingskansen zou hebben.

De Ideale Woning trok terug naar de tekentafel. De rode beuk moet nu het stralende middelpunt worden want de nieuwbouw schuift 3,5 meter op. Een boomexpert zal de boom opvolgen tijdens de werken. Rond de nieuwbouw komt een buurtparkje met nieuwe bomen terwijl de ingang naar de begraafplaats mee wordt aangepakt.

Voor het bouwproject wordt het Lepelhof afgebroken. “In het nieuwe project is plaats voor negentien sociale huurappartementen van De Ideale Woning met één, twee of drie slaapkamers. Deze worden geschikt rond een groene patio”, geeft De Ideale Woning aan.

Een toekomstbeeld van het Lepelhof.

Een toekomstbeeld van het Lepelhof. © RR

Thuishaven Ritmica, dat volwassenen met een beperking ondersteunt, is eveneens partner. Voor deze organisatie worden twee appartementen met één slaapkamer voorzien waartwee singels of koppels zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast komt er één cohousingsruimte met vier slaapkamers voor bewoners die meer zorg nodig hebben. Zij kunnen er onder begeleiding samenwonen.

“Op de benedenverdieping komt een polyvalent bewonerslokaal met een terras. Dit moet een ontmoetingsplek worden voor de bewoners van Ritmica en De Ideale Woning, maar ook voor andere mensen uit de buurt.” Naast een compacte parking zal ondergronds een ruime fietsenstalling komen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio