De onbeschutte en nog  beperkte fietsenstallingen op de Park and Ride in Wommelgem vandaag. Daar komt dit najaar verandering in.  

De onbeschutte en nog beperkte fietsenstallingen op de Park and Ride in Wommelgem vandaag. Daar komt dit najaar verandering in.  © JAA

Meer en overdekte fietsenstallingen op Park and Rides Massenhoven en Wommelgem

Wommelgem/Zandhoven -

Dit najaar komt er op de Park and Rides van Massenhoven en Wommelgem extra parkeerruimte voor fietsers. Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, bouwt in Massenhoven een extra fietsenstalling voor 96 fietsen en in Wommelgem voor 128 fietsers.

“Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legde recent een nieuwe Park and Ride aan in Massenhoven, maar het ontbrak er nog aan een kwalitatieve fietsenstalling. In overleg met AWV voegden we een overdekte fietsenstalling aan het ontwerp toe,” zegt Heleen Geeraert, Manager Verkeer en Mobiliteit bij Lantis.

“Hetzelfde concept komt er op de Park and Ride Wommelgem. Omdat de verkeersdruk op het rondpunt van Wommelgem al bijzonder hoog is, komen er geen bijkomende parkeerplaatsen, maar mikken we wel op fietsers uit de aangrenzende gemeenten die hier op de tram kunnen overstappen.”

Een impressie van de geplande fietsenstalling in Wommelgem

Een impressie van de geplande fietsenstalling in Wommelgem © Lantis

De Park and Ride Massenhoven is dit najaar het eerst aan de beurt. Als alles volgens plan verloopt, start een aannemer na de zomer de werken. Daarna is Wommelgem aan de beurt. Daar wordt aansluitend een voetpad aangelegd dat mee de verbinding maakt richting de nabijgelegen tramhalte. Beide stallingen worden overdekt. Bovendien zorgt de aanleg van een wadi (een Water Afvoer Drainage en Infiltratie systeem) in Wommelgem ervoor dat het regenwater ter plaatse blijft en kan infiltreren in de ondergrond. De wadi helpt op die manier tegen wateroverlast en droogte.

Ook de elektrische deelfietsen van Donkey Republic zullen hier binnenkort een plaatsje krijgen. Op die manier kan je ook kiezen om met de deelfiets naar de Park and Ride te komen of die net voor je vervolgtraject te gebruiken. (jaa)

Een impressie van de geplande fietsenstalling in Massenhoven.

Een impressie van de geplande fietsenstalling in Massenhoven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio