Het reuzenboekje wordt over zeven gemeenten verdeeld. © Filip Spoelders

Reuzenkoorts in Hove stijgt: “Alle kinderen van de lagere school krijgen een reuzenboekje”

Hove -

In Hove wordt uitgekeken naar de geboorte van de nieuwe reus Moe Lies op zondag 10 juli. De Streekvereniging Zuidrand wakkert de zenuwachtigheid een beetje aan door een reuzenboekje te lanceren.

Filip Spoelders

De kinderen van het tweede leerjaar uit de Albrecht Rodenbachschool in Hove mochten het reuzenboekje in primeur in ontvangst nemen. “Alle leerlingen uit de lagere scholen van ons werkingsgebied krijgen zo’n boekje. We verdelen er ongeveer zevenduizend in de scholen van Aartselaar, Kontich, Edegem, Hove, Lint, Mortsel en Borsbeek. Daarnaast houden we er drieduizend voor de zomerkampen in de regio”, vertelt Michelle Segers van Streekvereniging Zuidrand.

In het boekje staan verschillende spelletjes en doe-opdrachten, net als het Reuzenlied voor Moe Lies. “We zijn blij dat er een nieuwe reus op komst in onze zuidrand. Dit is een traditie die de laatste jaren aan het verminderen is. Samen met het reuzenboekje en de geboorte van Moe Lies willen we dit meer onder de aandacht brengen. Eind augustus is er een reuzenstoet in Hove. Mogelijk is dit de aanzet om ieder jaar iets met de reuzen te doen of wie weet inspireert het een andere gemeente om een nieuwe reus te maken.”

750 jaar Hove

De initiatiefneemster voor de komst van Moe Lies, of Elisabeth Verbeeck de voormalige inwoonster die 103 jaar werd, is cultuurschepen Gerda Lambrecht (N-VA) van Hove. “Ik wou al langer een nieuwe reus voor Hove en de 750ste verjaardag van onze gemeente is de ideale gelegenheid. Gelukkig heb ik veel steun gekregen van Hovenaren en verenigingen want een reus maken, is geen sinecure”, zegt de schepen.

Moe Lies heeft duidelijk al een gezicht gekregen. © RR

Moe Lies zal 3,5 meter groot zijn en 53 kilo wegen bij de geboorte op 10 juli. “We maken er een groot volksfeest van in ons gemeentepark. Onze burgemeester wordt de peter en ik zal het meterschap op mij nemen. Eind augustus zal Moe Lies voor de eerste maal stappen. Enkele reuzen uit onze buurgemeenten komen om een stoet te vormen. Momenteel zullen er zeven aanwezig zijn.”

De festiviteiten voor Moe Lies beginnen op 10 juli om 14u. Na haar geboorte volgen verschillende optredens met onder andere een kindervoorstelling, Ed Kooyman en Jan De Smet. Naast Peer de Garde mag Hove dus een tweede reus verwachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners