© ATV

Houtlaan hele weekend onderbroken

Wijnegem -

Zware verkeershinder verwacht dit weekend op de Houtlaan. De gewestweg wordt tussen de Merksemsebaan en het Wijnegem Shoppingcenter van vrijdagavond 24 juni om 21u tot maandagochtend 27 juni om 5u volledig afgesloten. Na openstelling mag je op dat stuk nog maar 70 in de plaats van 90 km per uur rijden.

De vernieuwingswerken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) na de paasvakantie opstartte op de Houtlaan (N12) in Wijnegem, zijn bijna afgerond. Dit weekend wordt het nieuwe wegdek geasfalteerd ter hoogte van de kruispunten met de Turnhoutsebaan (N112) en de Merksemsebaan (N120). Dat kan niet zonder de Houtlaan in beide richtingen af te breken.

Auto- en vrachtverkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de E313, de Antwerpse Ring (R1) en de Bisschoppenhoflaan (N120). Fietsers hebben wel doorgang over het reeds aangelegde dubbelrichtingsfietspad.

Sinds midden april wordt de Houtlaan tussen de kruispunten met de Turnhoutsebaan en de Merksemsebaan grondig vernieuwd. Langs de kant richting Wommelgem verscheen intussen een nieuw, comfortabel dubbelrichtingsfietspad in asfalt. Het wegdek werd ook grondig aangepakt en het kruispunt van de Houtlaan met de Ertbruggestraat werd veiliger ingericht met een fietsoversteekplaats en afslagstroken voor het autoverkeer. In het najaar wordt de fietsoversteek nog beveiligd met verkeerslichten.

Vanaf maandag zijn de werken zo goed als klaar en is er geen grote hinder meer voor het verkeer. Op het deel van de Houtlaan tussen de Turnhoutsebaan en de Merksemsebaan geldt voortaan een maximaal toegelaten snelheid van 70 km/u. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV