Khaby Lame stoot Charli D’Amelio van TikTok-troon: 142,6 miljoen volgers voor Senegalese grapjas die miljonair werd

Na meer dan twee jaar op nummer 1 is Charli D’Amelio (18) niet langer de meest gevolgde persoon op TikTok. Khabane Lame (22) stak de dansende TikTok-koningin donderdagochtend voorbij, met dank aan zijn gortdroge grapjes.

edb

Khabane Lame, gekend als Khaby Lame op TikTok, werd in Senegal geboren en woont in Italië. Op de app staat hij bekend om zijn droge mopjes, die hij maakt zonder één woord uit te brengen. Zijn populairste video’s zijn die waarin hij lacht met zogenaamde lifehacks, die volgens hem moeilijk maken wat makkelijk kan. Het handgebaar dat hij op het einde van zo’n video maakt, is zijn handelsmerk geworden.

D’Amelio en Lame zijn al een paar maanden in een spannende strijd om de eerste plaats verwikkeld. Sinds donderdagochtend lijkt die officieel gewonnen door de Italiaan. Zijn volgersaantal staat momenteel op 142,6 miljoen, terwijl Charli D’Amelio blijft steken op 142,2 miljoen. D’Amelio was sinds maart 2020 de onverslagen nummer één op TikTok. Ze werd populair door haar TikTok-dansjes.

Lame was tot twee jaar terug een gewone, onbekende jongen. Toen de coronacrisis uitbrak, verloor hij zijn fabrieksjob en begon uit verveling te posten op TikTok. Intussen zou de komiek enkele miljoenen waard zijn, onder meer dankzij deals met Netflix en Boss. Een hele verandering voor Lame, die opgroeide in een sociale woning.

LEES OOK. Elias (21) verdient zijn kost met TikTok: “Ik moet het niet riskeren om een bushokje te passeren als de school net uit is”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio