De kimono’s zijn heel veelzijdig. 

De kimono’s zijn heel veelzijdig. © Ward Bosmans

Heindonkse onderneemster verkoopt kimono’s en elegante rieten tassen: “Ik hou van simpele dingen die iedereen passen”

Heindonk -

Annick Foqué (51) uit Heindonk (Willebroek) is een bezige bij. Naast haar dagtaak als verpleegkundige is ze medezaakvoerster van een foodtruck en engageert ze zich voor de buurt. Begin dit jaar besloot ze om er nog een job bij te nemen en startte ze met de online verkoop van kimono’s. “Ik organiseer ook home parties en sinds een maand zijn ze te koop in de Willebroekse lingeriewinkel Secret Moments”, vertelt Foqué.

Ward Bosmans

“Ik hou enorm veel van kimono’s. Die zijn tegenwoordig weer helemaal in”, stelt Annick Foqué. “Door hun veelzijdigheid zijn ze erg populair. Je kan een kimono dragen als een kleedje, boven een broek, als een strandkleed boven een bikini, enzovoort. En ze zijn beschikbaar in één maat die voor iedereen past.” Overdag werkt Annick als verpleegkundige voor het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) in Hoboken. Ze begeleidt vooral de medische onderzoeken voor schoolkinderen.

Daarnaast is ze ook een gedreven onderneemster. Samen met twee buurmannen is zij een van de gezichten van de foodtruck de Castards. “Wij verkopen croques met allerlei originele vullingen. Ik sta vooral in voor de bediening. We zijn met de Castards gestart in augustus 2019. Een halfjaar later was er de lockdown met alle gekende gevolgen. Nu loopt het eindelijk weer goed”, legt Annick uit.

Idee

In haar schaarse vrije tijd is Annick ook een van de drijvende krachten achter een bewonerscomité dat onder andere de kermis van Heindonk nieuw leven wil inblazen. Dat Annick niet houdt van stilzitten is dus een understatement. Toen ze door de coronamaatregelen noodgedwongen meer thuis zat dan haar lief was, had ze een idee.

“Ik wou al lang iets doen met kleding. En dus investeerde ik in een nieuwe zaak. Een winkel openen was niet aan de orde, maar verkopen via sociale media zag ik wel zitten. Ik importeer de kimono’s rechtstreeks uit Bali. Ze zijn gemaakt uit kunstzijde en je hebt verschillende modellen, van heel lang tot kort. Bovendien zijn de kimono’s uniek. Dat betekent dat er nooit meer dan vijf zijn met dezelfde print.”

Lingeriewinkel

Foqué verkoopt de kimono’s in de eerste plaats via de Facebook- en Instagrampagina’s van haar zaak Soon from you. Naast de kimono’s zijn er ook elegante rieten tassen die gemaakt zijn in Madagaskar. “Ik organiseer ook home parties waar ik de kimono’s verkoop en sinds een maand zijn ze ook te koop in de Willebroekse lingeriewinkel Secret Moments. Na de zomer is het seizoen natuurlijk gedaan. Voor de winter moet ik dus nog iets verzinnen. Maar ik hou van ongecompliceerde en simpele dingen die voor iedereen passen.”

Instagram: @soon_fromyou, Facebook: soon_fromyou

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio