Arthur en z’n jongere broer Emile werden plechtig ontvangen door burgemeester Dirk Bauwens en schepen Pascale Gielen. 

Arthur en z’n jongere broer Emile werden plechtig ontvangen door burgemeester Dirk Bauwens en schepen Pascale Gielen. © rr

Burgemeester en jeugdschepen ontvangen Arthur, jongste briefschrijver ooit: “Pumptrack zit er niet in, maar we bouwen een skatepark voor je”

Schilde, ’s-Gravenwezel -

Burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) en schepen van Jeugd Pascale Gielen (N-VA) rolden de rode loper uit voor het hooggeëerde bezoek van… een kind. Ze onderhandelden met de 11-jarige jongen naar aanleiding van zijn vraag om een pumptrack of skatepark te voorzien in ’s-Gravenwezel.

Jan Auman

Arthur Degrieck (11) is een fervent skater. Hij trekt op zijn step geregeld naar Schoten, waar zich in sportpark De Zeurt sinds vorig jaar een mooie pumptrack bevindt. Hij vindt de rit ernaartoe nogal gevaarlijk en wil zo’n infrastructuur liever ook wat dichterbij zijn woning in ’s-Gravenwezel, op het Molenveld bijvoorbeeld.

De brief van Arthur, die officieel afgestempeld werd in het gemeentehuis.

De brief van Arthur, die officieel afgestempeld werd in het gemeentehuis. © rr

“Toen hij dat onlangs aan ons vertelde, antwoordde ik dat hij dan maar een brief moest schrijven naar de burgemeester. Dat heeft Arthur meteen gedaan. Hij is hem ook zelf in de brievenbus van Dirk Bauwens gaan steken, die hier om de hoek woont”, vertelt zijn mama Evi De Raedt.

Op antwoorden van brieven aan openbare besturen is het vaak lang en soms vruchteloos wachten. Niet zo in Schilde waar de brief van de leerling van de Heilig Hart-school officieel geregistreerd werd, gevolgd door een snelle reactie in de vorm van een uitnodiging ten gemeentehuize.

“We waren meteen gecharmeerd door het schrijven van Arthur”, zegt schepen van Jeugd Pascale Gielen (N-VA). “Samen met de burgemeester heb ik Arthur ontvangen en hebben we naar hem geluisterd. Zijn voorstel om op het Molenveld een pumptrack aan te leggen, is jammer genoeg niet haalbaar. Maar we hebben in onze meerjarenbegroting wel 80.000 euro voorzien voor een skatepark of iets gelijkaardigs. Zoals de zaken er nu voorstaan, lijkt de kans het grootst dat we die gaan aanleggen naast onze gemeentelijke sporthal. Die hopen we te kunnen bouwen op Schilmart, achter Albert Heijn.”

Tijdelijk constructie

Voor Arthur is dat dus nog een hele poos wachten en hij leek dan ook een beetje beteuterd. Maar de schepen kwam hem tegemoet met het voorstel om in ’s-Gravenwezel en wellicht al op kortere termijn een tijdelijk attractie voor liefhebbers van kleine wieltjes op te bouwen. De jeugddienst onderzoekt daarvoor momenteel de mogelijkheden.

De mondige 11-jarige kreeg nog een goodiebag met gemeentelijke gadgets mee naar huis en bolde vervolgens vrolijk terug naar ’s-Gravenwezel. “Hij was blij verrast om ontvangen te worden door de burgemeester, maar het antwoord van de schepen was ons niet zo duidelijk. We hopen alleszins dat de gemeente ook aan de jeugd van ’s-Gravenwezel denkt”, aldus z’n mama Evi De Raedt, die Arthur samen met z’n kleine broer Emile vergezelde tijdens deze officiële ontvangst.

Of Arthurs interventie de voorbode is van een politieke loopbaan? “Dat denk ik niet”, zegt z’n mama. “Hij wil piloot worden en is vrij zeker dat dat ook gaat lukken.”

Arthur en Emile in de raadzaal van het gemeentehuis.

Arthur en Emile in de raadzaal van het gemeentehuis. © rr

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio