Marijke Vertommen en Katrien Willems organiseren de Plantenparty, een ruilbeurs voor kamerplanten. 

Marijke Vertommen en Katrien Willems organiseren de Plantenparty, een ruilbeurs voor kamerplanten. © rr

Kamerplanten palmen LDC De Plek in tijdens Plantenparty van Katelijne Curieus

Sint-Katelijne-Waver -

Katelijne Curieus organiseert op zaterdag 25 juni een ruilbeurs voor kamerplanten in het nieuwe Lokaal Dienstencentrum De Plek in Sint-Katelijne-Waver. In samenwerking met De Bloemenloods wordt een workshop gegeven over het verzorgen van planten en er wordt zelfs een plantenasiel gerealiseerd.

Stijn Van de Sande

Naar aanleiding van de actie ‘100 in 1 Day Belgium’ organiseert Curieus in heel Vlaanderen en Brussel honderd creatieve en verbindende acties in één dag. Ook Katelijne Curieus doet mee en organiseert voor de allereerste keer haar Plantenparty, een ruilbeurs voor kamerplanten. “We zijn er zeker van dat er vraag is naar dit soort initiatieven, want ik merk dat steeds meer mensen bezig zijn met kamerplanten en de verzorging ervan”, zegt organisatrice Marijke Vertommen.

“Op de Plantenparty kun je planten ruilen, stekjes uitwisselen of buren met groene vingers beter leren kennen”, vult Katrien Willems aan. “Kocht je een te grote plant voor een klein appartement? Of gaat het met je kamerplant zo goed dat je met de tientallen scheutjes even geen blijf meer weet? Dan is onze Plantenparty dit weekend zeker de place to be.”

Workshop

Voor hun initiatief krijgen de organisatrices steun van De Bloemenloods, dat een workshop over hoe je je kamerplanten het best kunt verzorgen organiseert. “En met verantwoordelijke Wendy Van de Velde van het Lokaal Dienstencentrum werd overeengekomen dat we er een plantenasiel kunnen opstarten. Alle plantjes die zaterdag niet weg zijn, krijgen een plekje in het Lokaal Dienstencentrum. Inwoners kunnen deze plantjes, middels een vrije bijdrage aan een goed doel, een nieuwe thuis geven.”

De Plantenparty vindt plaats op zaterdag 25 juni van 12 tot 16.30u in Lokaal Dienstencentrum De Plek in de Wilsonstraat in Sint-Katelijne-Waver. De gratis workshop van De Bloemenloods staat om 14u ingepland.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio