Een nieuw tijdelijk etiket voor het streekbiertje. 

Een nieuw tijdelijk etiket voor het streekbiertje. © Stijn Janssens

Streekbiertje rond Rik Van Looy krijgt nieuw etiket: De Keizer fietst in tricolore trui

Herentals -

De bedenkers van het streekbiertje Keizer van Hertals pakken opnieuw uit met een limited edition. Het verschil zit niet in het bier, maar wel in het etiket op het flesje. Deze keer draagt Rik Van Looy de Belgische kampioenentrui. Normaal draagt Van Looy een geel-groen truitje.

“Met de tricolore trui vieren we de zeventigste verjaardag van de Belgische titel bij de amateurs die Rik in 1952 heeft behaald”, weet Stijn Janssens. “Nu de Belgische kampioenschappen eraan komen, was de tijd rijp om het nieuwe etiket te lanceren. Het flesje kan opnieuw een collecter’s item worden voor elke fan van Rik Van Looy.

Het gaat al om de derde variant. Vorig jaar was het zestig jaar geleden dat Van Looy wereldkampioen werd bij de profs in Bern. In die periode kon je een Keizer van Hertals bestellen in een flesje met op het etiket Rik in regenboogtrui. “Van de nieuwe limited edition zijn honderd bakken gebrouwen. De vinden ondertussen hun weg naar de drankenhandels en de cafés. Fans kunnen dus op zoek gaan.

De meest belangrijke wielertruien lijken nu gepasseerd, maar Stijn Janssens maakt zich sterk dat er nog mogelijkheden zijn op het etiket. “Maar telkens zal er ook een link moeten zijn met een puike prestatie op de fiets die dan zoveel jaar geleden is. Blijf ons maar een beetje in de gaten houden.” (mph)

 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio