Feestend richting de zomervakantie: 23.000 leerlingen sluiten schooljaar af op Pennenzakkenrock in Mol

Zo’n 23.000 kinderen sluiten donderdag hun schooljaar af op Pennezakkenrock aan het Zilvermeer in Mol. Het kinderfestival vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats, na twee jaar coronastilte. De jonge festivalgangers genieten op het domein van diverse attracties, concerten en natuurlijk het water van het Zilvermeer.

Na twee jaar coronastilte konden kinderen eindelijk zich helemaal uitleven op Pennenzakkenrock. Het festival is vooral bedoeld voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar die onder het toeziend oog van hun leerkrachten en/of ouders. Pennenzakkenrock trakteerde de kinderen op optredens van artiesten zoals Camille en Niels Destadsbader. Maar er waren ook tal van andere activiteiten te beleven.

Dit jaar schreven 23.000 kinderen zich in via scholen en nog eens een duizendtal via losse ticketverkoop. “Dat zijn kinderen die de voorbije twee jaar zouden komen, maar die edities werden afgelast door de coronacrisis”, klinkt het bij het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer.

Het Zilvermeer nam de voorbije dagen de nodige maatregelen tegen de verwachte warmte. “Er zijn voldoende verfrissingspunten geïnstalleerd en op schermen doen we een oproep om je goed in te smeren tegen de zon en een pet te dragen”, voegt de organisatie toe. (Lees verder onder de foto’s)

 

 ©  pzr

 

 ©  pzr

Pennenzakkenrock doet het dit jaar voor het eerst ook zonder PET-flesjes of wegwerpbekers. Het festival voorziet eigen herbruikbare bekers als milieuvriendelijk alternatief, voor een eenmalige kost van 1 euro. Kinderen kunnen echter ook hun eigen drank meebrengen en hun drinkbus gratis laten vullen met water.

 

De uittocht van het festival zal allicht zoals steeds voor heel wat drukte zorgen, met onder meer enkele honderden bussen die kinderen oppikken. De politie vraagt om de omgeving indien mogelijk te vermijden deze namiddag. Om veiligheidsredenen wordt het busverkeer ook gescheiden van de personen die met de fiets het festival verlaten.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio