©  BELGA

3X3 Lions oog in oog met Team USA, waar globetrotter Dominique “Disco Domo”Jones voor spektakel zorgt

De 3X3 Lions werken vanavond (17u30) in poule D en op het WK in Antwerpen de derde groepswedstrijd versus wereldkampioen Amerika af. De inzet is hoog, want de winnaar van dit duel is groepswinnaar en rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale. Bij Team USA onder meer Dominique Jones. In 2015 een tijdje een Harlem Globetrotter met de bijnaam “Disco Domo”. In 2011 won hij de NBA-titel met Dallas Mavericks

Patrick Ceulemans

Op het professionele circuit is Dominique Jones ook een globetrotter. Hij was eventjes actief in de NBA (Dallas Mavericks), veroverde aan de zijde van Dirk Nowitzki in 2011 zelfs de NBA-titel, vooral in de G-League (opleidingsliga NBA) en nadien in China, Puerto Rico en zelfs Iran. De ondertussen 34-jarige Dominique Jones is ondertussen een 3X3 speler geworden en werd in 2019 verkozen tot MVP van de World Tour. Jones is sterke en ervaren speler die uitpakt met fenomenaal voetenwerk in combinatie met verbluffende dribbels. Amerika is in het 3X3 basketbal de uittredende wereldkampioen maar miste vorig jaar wel de Olympische Spelen in Tokio. Team Amerika verloor in de kwalificaties van onder meer … de 3X3 Lions.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als de 3x3 Lions vanavond van het sterkste basketballand van de wereld verliezen, is een stek in de 1/8ste finale wel degelijk nog aan de orde. Om 21u30 spelen Nick “Clark Kent” Celis, Thibaut “Must See TV” Vervoort, Maxime Depuydt en Bryan “Garbage Man” De Valck de laatste poulewedstrijd tegen Oostenrijk. Mits winst eindigen de 3X3 Lions dan tweede en werken ze zaterdag de 1/8ste finales. Ook de nummer 3 stoot door naar de 1/8ste finales.

Maar eerst gaan ze enerzijds op zoek naar winst tegen wereldkampioen Amerika en anderzijds naar groepswinst en een stek in bij de laatste acht.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio