Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politie controleert koeriers in Ekeren: “Drie bestuurders betrapt op zwartwerk”

Ekeren -

Dinsdag hebben het wijkteam van Ekeren, de verkeerspolitie en de Rijksdienst Sociale Zekerheid het bezoldigd vervoer gecontroleerd. Hun aandacht ging onder meer uit naar koeriers. Drie bestuurders werden betrapt op zwartwerk, anderen waren niet in orde met de technische keuring.

nelo

Tijdens de actie controleerde de politie en RSZ hoofdzakelijk bestuurders van koerierdiensten. “Vele koeriers rijden van hun opslag door Ekeren om te beginnen aan hun toer om de pakjes bij de mensen thuis te krijgen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie.

In totaal werden er 33 voertuigen en 43 personen gecontroleerd. “Drie koeriers waren niet officieel tewerkgesteld en deden dus aan zwartwerk. Een vierde bestuurder kreeg een waarschuwing en de opdracht om de administratie op punt te stellen. RSZ stelde hiervoor de nodige aktes op”, vertelt Bruyns.

Een van de gecontroleerde personen verblijft illegaal in het land. Voor hem is de Dienst Vreemdelingenzaken gecontacteerd. Tot slot waren drie voertuigen niet meer geldig gekeurd. In één geval was de keuring zelfs al meer dan een jaar vervallen.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio