DISCUSSIE. Naar welke radiozender luister jij doorgaans en waarom?

In radioland is het elke drie maanden uitkijken naar de nieuwe luistercijfers. In de ene studio wordt er dan een champagnefles ontkurkt, in een andere wordt er dan weer geslikt bij het zien van het krimpende marktaandeel. In dat laatste kamp verkeert nu Studio Brussel, dat het aantal luisteraars de afgelopen periode flink zag afnemen. Naar welke radiozender luister jij en waarom?

Radio 2 is al jaar en dag de meest beluisterde radiozender van Vlaanderen en daar is ook de laatste tijd geen verandering in gekomen. Bijna 3 op 10 Vlamingen die naar de radio luistert heeft dé familiezender van de openbare omroep opstaan.

LEES OOK. Radio 2 blijft met voorsprong grootste zender gevolgd door Qmusic en Joe, Nostalgie zit Studio Brussel op de hielen

Alle andere zenders volgen op ruime afstand. Qmusic, Joe en MNM, drie zenders die vooral populaire muziek door de boxen laten schallen, volgen op ruime afstand. Nieuwszender Radio 1 kan bijna 9 procent van de Vlamingen bekoren.

Dé verliezer van de laatste maanden is Studio Brussel. De alternatieve jongerenzender zat zijn marktaandeel dalen van 9,8 naar 6,8 procent. De verklaring is volgens VRT dat het luistergedrag vooral bij jongeren in sneltempo verandert. Op klassieke wijze radio luisteren verliest terrein tegenover streamen of podcasts luisteren.

LEES OOK. Waarom Studio Brussel laagste luistercijfers in jaren heeft: “Onze jonge doelgroep is tech-savvy”

Welke radiozender heb jij doorgaans opstaan en waarom? Of laat je de Vlaamse radiozenders ook wat vaker links liggen ten voordele van andere manieren van audio- en muziekbeleving?

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER