© ATV

Vroeger bij Katastroof, nu districtsraadslid voor PVDA: Steven Boers stapt in Borgerhoutse politiek

Borgerhout -

Jarenlang ging Steven Boers door het leven als Stef Bef bij Katastroof. Na een meningsverschil met Zjuul Krapuul stapte hij uit de bekende Antwerpse muziekgroep. Intussen toert Boers met zijn band Stef & De Tong én stapt hij ook in de Borgerhoutse politiek als districtsraadslid voor PVDA. Behalve Boers treedt ook coördinator bij Progress Lawyers Nele Van Parys aan als districtsraadslid voor de partij.

Elien Van Wynsberghe

Maandag leggen twee nieuwe leden van de Borgerhoutse PVDA fractie hun eed af. Eén van die twee is Steven Boers. Hij trad twintig jaar lang op als zanger-muzikant Stef Bef met de Antwerpse cultband Katastroof maar zette een jaar geleden een punt achter die samenwerking na een meningsverschil met Zjuul Krapuul.

Boers is naast muzikant ook auteur en schilder en hij is een geboren en getogen Borgerhoutenaar. Hij woont in Borgerhout extramuros. Als nieuw districtsraadslid voor PVDA wil hij vooral een aanspreekpunt worden voor de bewoners uit zijn buurt. “Zo wil ik de straat meer naar de raad brengen”, zegt hij. “Het is geweldig om extramuros te wonen. Maar het is jammer dat onze buurt zo gescheiden is van het Borgerhout binnen de Singel. Het districtshuis is bijvoorbeeld heel moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer sinds bus 31 geschrapt is. Tegelijk vinden slechts weinig mensen van de andere kant hun weg naar ons. Die twee delen van Borgerhout verbinden is voor mij echt een prioriteit.”

Boers (midden) als Stef Bef bij Katastroof.

Boers (midden) als Stef Bef bij Katastroof. © Raf Basstanie

Naast Boers treedt ook Nele Van Parys aan als nieuw districtsraadslid voor PVDA. “Mensen verbinden en solidariteit ontwikkelen, dat is wat mij beweegt”, aldus Van Parys. “Vanuit de districtsraad wil ik dat nog meer mogelijk maken.”

Nele Van Parys volgt Said Boussacouq op die zijn mandaat tijdelijk moest stopzetten omwille van zorgtaken. Steven Boers volgt dan weer Jos D’Haese op die ook in het Vlaams Parlement verkozen is. (evw)

Aangeboden door onze partners