© ATV

Winkelcentrum Promenade trekt nieuwkomers aan: grootste aanwinst is Action-filiaal

Kapellen -

Winkelcentrum Promenade wordt uitgebreid met enkele nieuwe winkels. De grootste aanwinst is de komst van discounter Action. Jacob’s Conceptstore en kinderwinkel Lolalili zijn ook nieuw. M&S Mode vertrekt dan weer op 4 juli.

Erik Vandewalle

Winkelmanager van Promenade, Pascale Verhoeven, is opgetogen met de komst van de nieuwe zaken. “Action krijgt een grote ruimte op het middenplein van ons winkelcentrum. Ik wil wel benadrukken dat het wel voor 99% zeker is dat de discounter naar Promenade komt, maar pas wanneer alle handtekeningen zijn gezet kunnen we dat met volle zekerheid bevestigen.”

Volgende maand beginnen in elk geval al grote aanpassingswerken aan enkele winkelpanden op het centrale plein van Promenade. “Het pand van de leegstaande brasserie De Prom, die in de coronaperiode het faillissement aanvroeg, wordt samengevoegd met de ruimte van M&S Mode en de vroegere speelgoedwinkel van Bart Smit, waar nu een van de twee zaken van ‘t Klavertje Vier zit”, legt Patricia Verhoeven uit. Die ruimte is voor Action, dat in het najaar normaal gezien zijn deuren in Promenade opent.

Action doet zijn intrede op het middenplein.

Action doet zijn intrede op het middenplein. © koen fasseur

Speelgoedwinkel ‘t Klavertje Vier uit Achterbroek opende enkele maanden geleden twee pop-ups in het shoppingcentrum. Dat was goed voor in totaal duizend vierkante meter. Toen al liet ’t Klavertje Vier weten dat de kans groot was dat een van beide tijdelijk zou zijn. Dat wordt nu bevestigd, want ‘t Klavertje Vier brengt de twee winkels onder in het pand waar voor de komst van ’t Klavertje Vier de Nederlandse keten Blokker was gevestigd.

Dit pand van ’t Klavertje Vier verhuist naar de andere winkel in Promenade.

Dit pand van ’t Klavertje Vier verhuist naar de andere winkel in Promenade. © koen fasseur

Komen en gaan

Vorige maand opende kinderwinkel Lolalili al zijn deuren. De zaak van Sharon Van Uffelen verkoopt er kleding voor jongens en meisjes van 0 tot 8 jaar. De Kapelse ondernemer pakt er ook uit met een eigen collectie.

Op 1 juli opent ook Jacob’s Conceptstore een nieuw filiaal in de ondertussen verdwenen Veritas-winkel. Naast winkels in Wijnegem, Sint-Niklaas, Antwerpen en Mechelen krijgt ook Kapellen een eigen Jacob’s Conceptstore in Promenade. De zaak brengt creatieve en lokale ondernemers samen met een uiterst divers aanbod van handgemaakte producten. Je kan er onder meer terecht voor keramiek, handtassen, juwelen, kaarsen, kinderitems.

M&S Mode sluit op 4 juli dan weer de deuren in Promenade. Schoenmaker Het Hieltje vertrekt ook.

Hieltje trekt naar Heide-Kalmthout.

Hieltje trekt naar Heide-Kalmthout. © koen fasseur

Aangeboden door onze partners