Door een clausule in zijn contract is Neymar nog voor vijf seizoenen verbonden aan PSG 

Door een clausule in zijn contract is Neymar nog voor vijf seizoenen verbonden aan PSG ©  ISOPIX

Geen twijfels meer over toekomst? Contract Neymar bij Paris Saint-Germain tot 2027 verlengd

De voorbije weken werd er almaar meer gespeculeerd over de toekomst van Neymar (30) bij Paris Saint-Germain. Maar dat lijkt nu voorbij, want de Braziliaan is door een clausule in zijn contract nog vijf jaar verbonden aan de Franse hoofdstad. En Neymar ontslaan, kost een godsvermogen. Dat melden verschillende Franse bronnen.

Jochen Henrioulle

Veel twijfels ontstonden de voorbije weken over de toekomst van Neymar bij Paris Saint-Germain. Zo zouden de Qatarese bazen van de club open staan voor een vertrek van de Braziliaan, die zelf wel liefst zou blijven in de Franse hoofdstad. Al geen eenvoudig dossier dus.

Ontslagpremie van 130 miljoen euro

En dat hele transferdossier is nu nog complexer geworden. Bij PSG heeft Neymar een contract tot 2025, maar dat wordt automatisch verlengd voor nog twee seizoen als de Braziliaan op 1 juli 2022 nog aan de Franse club verbonden is. Dat lijkt nu het geval, waardoor Neymar tot zijn 35e grootverdiener blijft in Parijs.

En dus heeft de Braziliaan geen zin in een vertrek. Hij zou ook gecharmeerd zijn door het project van les Parisiens en daar graag aan willen bijdragen. Als PSG het contract van de Braziliaan eenzijdig opzegt, moeten ze dat nog volledig uitbetalen. Vijf jaar lang, goed voor een slordige 130 miljoen euro.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio