Automobilist mist uitrit expresweg en rijdt door na ongeval aan einde van N171

Reet -

Aan het kruispunt expresweg N171 met de Eikenstraat gebeurde zondagochtend een opvallend ongeval. Een automobilist merkte niet dat de autoweg er doodloopt waardoor hij met hoge snelheid over een grasveld raasde en tegen een afsluiting tot stilstand kwam. Het voorval van de daarna vluchtende dader die voorlopig nog onbekend is, werd door bewakingscamera’s gefilmd.

Jef Wijckmans

 

Het einde van de N171 expresweg met vooraan het stukgereden reclamebord.

Het einde van de N171 expresweg met vooraan het stukgereden reclamebord. © jw

Het doortrekken van de expresweg N171 is al sinds de jaren zeventig een discussiepunt. Deze autobaan loopt dood ter hoogte van het kruispunt met de Eikenstraat. De eerste jaren gebeurden er vaak ongevallen van verstrooide of in slaap gevallen chauffeurs die de Eikenstraat met hoge snelheid overstaken en honderd meter verder op het grasplein tot stilstand kwamen.

Het is opvallend dat het nooit echt voor zware botsingen met het dwarsende verkeer is gekomen want meestal bleef de schade beperkt tot de eigen wagen. Omdat het risico groot was, werden aan het einde van deze baan ooit verkeersremmende strepen aangebracht. Maar die werden bij de heraanleg van het asfalt enkele jaren geleden niet meer geplaatst.

Het leek wel dat iedereen die er passeert de verkeerssituatie kent. Tot in de nacht van zaterdag op zondag toch weer iemand met hoge snelheid de Eikenstraat over scheurde. Hotsend en botsend kwam de auto uiteindelijk tegen de afsluiting van bandencentrale Soupape terecht, nadat hij onderweg een reclamebord van de Reetse Dorpsfeesten aan flarden had gereden.

Beelden van ongeval en vluchtmisdrijf

“Ik zag pas begin deze week de beelden op mijn bewakingscamera’s”, zegt Jimmy Meyers, zaakvoerder van Soupape. “Op enkele seconden na mist de doorrijdende auto een wagen die over de Eikenstraat rijdt. Onvoorstelbaar dat de ravage niet groot is. Onze afsluiting aan de zijkant werd samen met enkele betonblokken wel beschadigd waardoor we door de politie toch een pv lieten opmaken.”

Op die beelden is te zien dat de brokkenpiloot binnen de minuut achteruitrijdt en vluchtmisdrijf pleegt. Aan de afsluiting bleven een bumper en heel wat glas van de voorruit achter. De politie kon volgens een buur achterhalen dat het om een Porsche Panamera ging.

“De dader reed daarna richting Reet-centrum waar verschillende getuigen een beschadigde wagen met verbrijzelde voorruit zagen passeren”, zegt Jimmy. ”Maar niemand noteerde spijtig genoeg de nummerplaat.”

Omdat de schade al bij al meevalt en vanop de straat niet echt zichtbaar is, kan er bij de man nog een grap van af. “Misschien was het een klant die nieuwe autobanden wou. Spijtig genoeg waren we gesloten!”

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio