Morgan De Bie komt in Kessel zowel in het Dubbel Dames 4 als in het Dubbel Gemengd 2 in actie. 

Morgan De Bie komt in Kessel zowel in het Dubbel Dames 4 als in het Dubbel Gemengd 2 in actie. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Thuisspeelster Morgan De Bie is lokale hoop op succes in Kessel: “Plezier en competitie gaan hier een week lang hand in hand”

Op TC Oase in Kessel wordt deze week het jaarlijkse dubbeltoernooi afgewerkt. Fun en competitief tennis gaan er hand in hand. Voor thuisspeelster Morgan De Bie (80 punten) blijft het één van de hoogtepunten van het tennisjaar. Ze is zowel in Dames Dubbel als Dubbel Gemengd actief.

kugu

“Naast het sportieve aspect is het vooral toch ook een gezellig samenzijn”, geeft De Bie aan. “De weergoden zijn ons deze week goed gezind en dat maakt het aan pakweg de cocktailbar net iets gezelliger. TC Oase is bovendien een echte familieclub. Het is leuk om ook nieuwe gezichten tijdens deze week te integreren.”

Al ligt de focus van Morgan De Bie toch zeker ook op het tennisveld. Ze schreef in twee reeksen in en is zowel in Dubbel Dames 4 (50-90 punten) als in Dubbel Gemengd 2 (110-150 punten) actief. In de damesreeks heeft De Bie vijfpunter Miek Caers van TC Berlaar aan haar zijde.

“Het is een goede vriendin en ik vind het fijn om met haar te spelen. Het is de eerste keer dat ze in 90 punten uit zal komen, dus we zetten een beetje een stap in het onbekende. Maar uiteraard is het de bedoeling om zo ver mogelijk te geraken. Op het eigen toernooi wil je toch telkens nog dat tikkeltje meer brengen.”

Met Dubbel Gemengd 2 wedt Morgan De Bie alvast ook nog op een tweede paard. In die reeks staat ze naast clubgenoot Stijn Mortelmans, die 70 punten telt. Morgen zijn ze een eerste keer actief tegen Julie Raedts (75 punten) en Jonas Van Bouwel (70 punten) van TC Molenbos. Naast het dubbel zal De Bie overigens de komende weken ook nog veelvuldig op de enkeltornooien actief zijn.

“Dat is alleszins de bedoeling. Ik ben bij de vorige klassementsberekening van 70 naar 80 punten opgeklommen. Dat motiveert om nog verder te gaan. Ik blijf bovendien heel veel plezier vinden in het spelen van toernooien. Ik speel al twintig jaar tennis en het blijft toch mijn grote liefde. Ook al zie je nu steeds meer speelsters de weg naar het padel vinden. Wat ook leuk is. Zo probeer ik beiden wat te combineren, maar mijn voorkeur blijft toch op het tenniscourt liggen. En zeker als de resultaten wat meevallen, is de honger groot om door te gaan.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio