De Bierpruvers kunnen eindelijk hun ‘t Pruverke lanceren. 

De Bierpruvers kunnen eindelijk hun ‘t Pruverke lanceren. © Marc Wouters

Bierpruvers lanceren ‘t Pruverke op Hagelkruisfeesten

Ekeren -

“Bier en Hagelkruisfeesten gaan hand in hand”, zegt Bert Van den Bossche van het Wijkcomité Hagelkruis. ”Niet dat ons bestuur een probleem heeft. Er is een historisch excuus.”

Bedevaarders naar het Hagelkruis in Ekeren in de 17de eeuw kwamen van ver, heel ver. Ter plaatse kregen ze brood, erwtensoep en bier aangeboden. Bier was in die tijd en nu nog een gezonde drank omdat bij het brouwen het water gekookt wordt en de schadelijke bacteriën niet overleven. Op zowel de bedevaartvaantjes als op de schilderijen van Vranx en Teniers zijn biervaten en bierkruiken prominent aanwezig.

‘t Pruverke is een ongefilterd blond bier van 5,8 procent.

‘t Pruverke is een ongefilterd blond bier van 5,8 procent. © Marc Wouters

Tijdens de Hagelkruisfeesten op zondag 26 juni wordt naast het exclusief Hagelkruisbiertje nu ook ‘t Pruverke’ aangeboden. ’t Pruverke van de carnavalsvereniging De Bierpruvers moest eigenlijk vorig jaar gelanceerd worden, maar corona stak daar een stokje voor. Het is een ongefilterd blond bier, een luxepils van 5,8 procent, ambachtelijke gebrouwen door de thuisbrouwerij Florik in Wechelenderzande. Het Hagelkruisbier is een tripel van 7 procent. (mawo)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio