In plaats van buikschuiven moet het Vosselaars kampioenschap skelter spektakel brengen op de Bergfeesten in Vosselaar. © RR

Vosselaars kampioenschap skelter vervangt buikschuiven op Bergfeesten

Vosselaar

De Bergfeesten barsten van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni weer in alle hevigheid los aan ’t Kot in de Adriaan Ghysstraat in Vosselaar.

De organisatoren van de vzw Konijnenberg-Grootheide en de Kotjeugd hebben de voorbije twee jaar hun feestweekend door de coronapandemie niet kunnen laten doorgaan. Dit weekend kunnen de populaire feesten wel weer gewoon doorgaan, al is er een grote nieuwigheid op de affiche. Na vijftien edities komt er een einde aan het Vosselaars kampioenschap buikschuiven. De deelnemers schoven al die jaren op hun blote buik over een met zeep en water ingesmeerd luchtkussen. Maar de Bergfeesten pakken op zaterdag 25 juni vanaf 13u uit met een waardig alternatief, het eerste Vosselaars kampioenschap skelter (go-cart). Teams van telkens vier personen leggen zo snel mogelijk met hun go-cart een parcours van 750 meter af. De organisatie zorgt zelf voor de skelters.

De Bergfeesten gaan op vrijdag 24 juni van start met een algemene quiz voor ploegen van vier tot zes personen. Zaterdagavond staat de Vosselaarse cROCKodile Dandy op het podium in de feesttent. Zondagnamiddag staan de Bergfeesten in het teken van volksspelen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio