©  BELGA

Open Vld-Kamerlid Christian Leysen: “Maag keert als ik meerderheidspartijen zie meelopen in betoging”

“Mijn maag keert als ik meerderheidspartijen zie meelopen in een betoging tegen het regeringsbeleid.” Dat zei Antwerps Kamerlid Christian Leysen (Open Vld) woensdag tijdens een debat over de begroting in de Kamer. Hij riep zijn collega’s op om “hun verantwoordelijkheid te nemen” binnen de regering.

ltoBron: BELGA

De vakbonden organiseerden maandag een nationale actiedag voor meer koopkracht en de bijsturing van de loonnormwet van 1996. Volgens de bonden zakten 80.000 manifestanten af naar Brussel voor de nationale betoging. 

Onder hen ook onder meer de voorzitter van de Franstalige socialisten Paul Magnette, Groen-covoorzitters Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji en enkele parlementsleden van Vooruit. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez noemde de aanwezigheid van Magnette ongepast. “Politici moeten de koopkracht verhogen door de belastingen van werkende mensen te verlagen, in plaats van te betogen.” 

LEES OOK. MR-voorzitter Bouchez haalt uit naar betogende PS-collega Paul Magnette

Rusland

Open Vld-Kamerlid Christian Leysen sloot zich daar woensdag in de Kamer bij aan tijdens een debat over de begrotingscontrole van afgelopen voorjaar. Hij liet zich scherp uit over zijn collega’s in de meerderheid. “Mijn maag keert als ik zie hoe meerderheidpartijen meelopen in een betoging tegen het regeringsbeleid”, zei hij. 

Leysen toonde zich daarnaast ook kritisch over sommige van de Europese sancties tegen Rusland, die “weinig zoden aan de dijk brengen als we zien dat ze ons meer pijn doen dan Rusland”, en gaf aan als ondernemer “donkere wolken te zien samenpakken” boven de Belgische economie. Hij pleitte voor “moedige beslissingen”.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio