©  BELGA

Spits op overschot Michael Krmencik verlaat Club Brugge voor avontuur in Indonesië

Na uitleenbeurten aan het Griekse PAOK Saloniki en het Tsjechische Slavia Praag is er een definitieve overnemer uit de bus gekomen voor de Tsjechische international Michael Krmencik, aanvaller op overschot bij landskampioen Club Brugge.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 29-jarige spits verlaat blauw-zwart, waar hij nog een overeenkomst voor één seizoen had, voor de Indonesische eersteklasser Persija Jakarta. In de Indonesische hoofdstad ondertekende hij een contract voor drie seizoenen, zo maakte de club woensdag bekend. Hij komt er onder de hoede terecht van de Duitse voormalige topcoach Thomas Doll, onder meer ex-HSV en ex-Dortmund.

Club Brugge plukte Krmencik in januari 2020 voor zo’n zes miljoen euro weg bij Viktoria Plzen. Na een kalenderjaar met drie goals en drie assists in negentien wedstrijden verhuurde blauw-zwart hem aan het Griekse PAOK. Daar kwam hij tot negen goals en vier assists in 28 matchen. Nadien volgde er een uitleenbeurt aan Slavia Praag. Als die club zich vorig seizoen had kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, was de uitleenbeurt een definitieve transfer geworden. In de voorrondes gingen ze er echter uit tegen het Hongaarse Ferencvaros.

Vorige zomer was Krmencik met Tsjechië aanwezig op het EK voetbal. De Tsjechen bereikten verrassend de kwartfinales. Krmencik mocht toen in vier van de vijf duels invallen.

MEER OVER Club Brugge

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL