Rock@Edegem wordt dit jaar vervangen door Edegem Zomert.

Rock@Edegem wordt dit jaar vervangen door Edegem Zomert. © RR

Edegem Zomert vult leemte van Rock@Edegem: “We willen een blijvend evenement worden”

Edegem -

Het wordt even wennen voor de Edegemnaren. Dit weekend is er geen 21ste editie van het traditionele festival Rock@Edegem op het Gemeenteplein, maar wel een eerste maal Edegem Zomert.

Filip Spoelders

Gedurende twintig jaar was Rock@Edegem een vaste waarde tijdens het laatste weekend van juni. Het gemeentebestuur gaf echter aan dat het de organisatie vanuit de jeugddienst uit handen wou geven, maar dit was niet makkelijk in tijden van corona.

“Door corona waren er geen gegadigden om Rock@Edegem te organiseren. Maar uit onze oproep is er een groep ontstaan die wel iets in elkaar wilde steken, maar dan in een ander concept. We zijn blij met dit initiatief”, schetsen schepenen Koen Michiels en Lawrence Vancraeyenest (N-VA). Voor 850 jaar Edegem in 2023 wil het gemeentebestuur werk maken van een festival zoals Rock@Edegem.

Drie partners

Deze groep bestaat uit leden en medewerkers van jeugdhuis Het Varken, evenementenruimte Hanger 27/Solo Slim en het bedrijf Digital Cowboys.

“Na de oproep vanuit de gemeente om Rock@Edegem te organiseren, stonden verschillende partijen op, maar het was niet mogelijk om het verder te zetten. Met de twee andere partners hebben we al snel gevoeld dat we samen iets wilden doen om Edegem dit weekend te laten bruisen”, vertelt Wannes Buelens van Het Varken.

Gezellig Gemeenteplein

Het concept is licht anders dan vroeger. “Samen met de gemeente groeien we richting een mooi evenement. Zaterdag beginnen we om 16u met een gezellige Apéro op het Gemeenteplein. Tot middernacht draaien ook enkele dj’s.” Onder andere dj Bartos en dj Glinz verzorgen de sfeer.

Zondag wordt een familiedag voor alle leeftijden. “Voor de kinderen zijn er springkastelen, we bakken pannenkoeken en we scheppen ijsjes. Er zal uiteraard ook live muziek worden gespeeld.”

Blijvend concept?

Met deze eerste editie wil Edegem Zomert een vaste waarde worden in de gemeente. “Hopelijk kunnen we er een blijvend concept van maken en krijgen we onze plaats in Edegem. Dit weekend willen we een mooie basis leggen voor de toekomst. Mogelijk kunnen we vanaf volgend jaar verder uitbreiden met misschien een groot podium. We willen nu rustig beginnen en bij goed weer verwacht ik zeker een paar duizend bezoekers om te tonen dat Edegem weer leeft na de moeilijke coronajaren.”

De familiedag op zondag begint om 12u en wordt tegen 18u afgerond.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio