©  jhm

Overval op Dreamland: “Dader was gewapend met een hamer en bedreigde het personeel”

Mechelen -

Een man die gewapend was met een hamer heeft de Mechelse vestiging van Dreamland in de Oscar Van Kesbeeckstraat overvallen. Hij bedreigde het personeel en roofde de inhoud van de kassa. Ondanks een zoekactie door de politie kon de boef ontkomen.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich afgelopen maandagmiddag al af, maar het nieuws raakte pas nu bekend. “Rond de middag stapte een man met een hamer in de hand de winkel binnen. Hij bedreigde onmiddellijk het personeel en eiste geld. Hij slaagde erin om de inhoud van de kassa te bemachtigen en is dan naar buiten gelopen”, zegt Kato Belmans van het Antwerpse parket.

De lokale politie Mechelen-Willebroek startte onmiddellijk met een zoekactie in de buurt van Mechelen-Noord, maar kon de overvaller niet meer aantreffen. De recherche volgt de zaak voort op en analyseert onder meer beelden van de bewakingscamera’s.

De personeelsleden van Dreamland waren aangeslagen door de gebeurtenissen en werden opgevangen door een gespecialiseerd team. Zij zorgden voor de nodige begeleiding. Maandagnamiddag bleef de winkel gesloten en ook dinsdag bleef de winkel langer gesloten dan gewoonlijk omdat het personeel nog voort werd opgevangen.

Dreamland heeft nu voor extra bewaking gezorgd in haar Mechelse vestiging. Hoe groot de buit precies was, is niet duidelijk. tdk

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio