©  Getty Images via AFP

Straffe kost: Yanina Wickmayer staat bij comeback op één zege van hoofdtabel Wimbledon

Yanina Wickmayer (WTA 604) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde en tevens laatste kwalificatieronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Op court 12 haalde onze landgenote het in twee sets probleemloos van de  Bulgaarse Isabella Shinikova (WTA 217): 6-0 en 6-3 na 50 minuten. Eerder had Wicky in de openingsronde reeds de Oostenrijkse Julia Grabner (WTA 141) uit het toernooi geklopt. In de laatste kwalificatieronde staat ze tegenover de winnares van het duel tussen de Slowaakse Rebecca Sramkova (WTA 219) en de Zuid-Koreaanse Su Jeong Jang (WTA 158).

De 32-jarige Wickmayer, in 2009 halvefinaliste op de US Open, gaat voor een dertiende deelname aan de grasgrandslam. Voor haar zwangerschapsverlof was ze er van 2008 tot 2019 onafgebroken bij. In 2011 schopte ze het tot de 1/8ste finales. 

 ©  BELGA

Later op woensdag hoopt ook Ysaline Bonaventure (WTA 148) naar de laatste kwalificatieronde te gaan. Dan moet ze eerst nog voorbij de Amerikaanse Catherine Harrison (WTA 264). Bonaventure mikt op een tweede hoofdtabel in Londen. Drie jaar geleden werd ze er in de eerste ronde uitgeschakeld.

Elise Mertens (WTA 30), Alison Van Uytvanck (WTA 46), Maryna Zanevska (WTA 68) en Greet Minnen (WTA 89) zijn al zeker van hun plaats op de hoofdtabel, net als de afscheidnemende Kirsten Flipkens (WTA 257), die gebruikmaakt van een beschermde ranking.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis