In 2019 verbroederden BV’s en MS-patiënten een eerste maal tijdens de Move to Sport Cup. 

In 2019 verbroederden BV’s en MS-patiënten een eerste maal tijdens de Move to Sport Cup. © RR

Bekende Vlamingen en oud-spelers trekken voetbalschoenen aan in Edegem om MS bespreekbaar te maken

Edegem -

Het terrein van de Edegemse voetbalclub Ik Dien is zaterdag het decor van de tweede Move to Sport Cup ten voordele van Multiple Sclerose. “We willen sensibiliseren zodat er over MS wordt gepraat.”

Filip Spoelders

De eerste Move to Sport Cup in 2019 was al een succes. “Met meer dan duizend toeschouwers was het onmiddellijk een schot in de roos. Dezelfde avond beslisten we om een tweede editie te houden. Maar toen kwam corona”, vertelt Paul Van Asch, voorzitter van de organiserende Move to Sport vzw.

Toen de coronamaatregelen werden opgeheven, werden de voorbereidingen meteen weer opgestart. “Onze partners zoals Ik Dien en Nicky Schippers aarzelden geen moment. Ook de oud-spelers die er in 2019 bij waren, bleven vragende partij om aanwezig te zijn bij een volgende editie.”

Meer dan duizend bezoekers ontdekten de eerste editie.

Meer dan duizend bezoekers ontdekten de eerste editie. © RR

De namiddag begint om 13.30u met een wedstrijd tussen MS-patiënten en bekende Vlamingen zoals Nico Sturm, Clara Cleymans, Joris Hessels, Gunther Lesage, Jennifer Heylen, Tim Van Aelst en Filip Joos.

“Voor onze MS-patiënten is dit uiteraard een evenement om naar uit te kijken. We vragen aan onze patiënten om te bewegen met respect voor iedereen zijn mogelijkheden. Mensen die niet meer kunnen voetballen en in een rolstoel zitten, komen kijken. Voor hen moet het ook een aangename dag worden. We voorzien verschillende foodtrucks en andere randanimatie.”

DKN plaats enkele fitnesstoestellen waaronder drie spinningfietsen. Wie wil, kan zich aan een beklimming van een deel van de Oude Kwaremont wagen. Via een app zijn de beelden live te volgen.

Jonas De Roeck en Rudi Smits zijn zaterdag zeker van de partij.

Jonas De Roeck en Rudi Smits zijn zaterdag zeker van de partij. © RR

Vanaf 14.30u beginnen de oud-spelers van Beerschot, Berchem, KV Mechelen en Antwerp aan hun wedstrijden in de jacht naar de Move to Sport Cup. Het zijn er een heleboel maar Jonas De Roeck, Marc Van Der Linden, Rudi Smits en Nicky Schippers spelen al zeker mee.

De inkom is gratis. Om fondsen in te zamelen, worden steunkaarten verkocht en zal er een tombola georganiseerd worden. “Onze eerste bedoeling is om MS bespreekbaar te maken en te sensibiliseren. De opbrengst van de steunkaarten gaat naar de werking van onze vzw. Wij doen veel wetenschappelijk werk in samenwerking met de universiteit van Hasselt”, besluit Paul, die hoopt dat de Move to Sport Cup nu aan een lange reeks kan beginnen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio