In Citta verklaarde Keersmaekers reeds zijn liefde voor de beuling. © Frederik Beyens

Vier beulingen van chef Keersmaekers en veel muziek sieren eerste affiche van Beuling & Blues

Boechout -

In het verleden bracht Konfijt eten en muziek reeds samen tijdens zijn evenementen. Met Beuling & Blues past het zijn concept een beetje aan en brengt het een vernieuwend festival naar Boechout.

Filip Spoelders

Het team van Konfijt met chef Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop als uithangbord organiseerde tussen 2013 tot 2019 viermaal zijn culinair festival waarbij het een brug legde tussen muziek en eten. Keersmaekers nodigde verschillende chefs uit terwijl bands voor livemuziek zorgden.

Pensen maken met PIVA

Tijdens Beuling & Blues zondag is de livemuziek nog altijd aanwezig maar op culinair vlak komt de beuling centraal te staan. De Boechoutse kok maakt samen met de opleiding slagerij van PIVA vier verschillende beulingen. “We hebben twee klassiekers met de bloedworst en de witte of Luikse pens. Daarnaast hebben we nog twee speciale beulingen waaronder een vegetarische pens gemaakt van linzen en rode biet. Tot slot is er glutenvrije pens van een combinatie met kip, hazelnoot en groene kool”, overloopt Keersmaekers zijn creaties.

Als bijgerechten kiezen de gasten uit aardappelsalade, koolsalade, een slamix en een compote van appels. Andere hapjes zijn de beulingburgers, rijstpap en roomijs.

Op Sfinksweide

Het festival vindt plaats op de weide van het Bessemgebied of het terrein waar Sfinks zijn tenten opstelt. Muziek moet dan ook zeker zijn plaats hebben en dit wordt gebracht door onder andere Nienke Dingemans Band, Bruno Deneckere, Guy Verlinde & Olivier vander Bauwede, Shakedown Tim & the Rhythm Revue, Annelies en Hannes. Vitalski en Antoon Offeciers verzorgen de presentatie.

Tickets aan de kassa kosten 30 euro. De deuren openen zondag om 13u.

LEES OOK: Zomerbeuling met escargots in De Schone van Boskoop

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio