De aanleg aan het gerechtshof is in volle gang. 

De aanleg aan het gerechtshof is in volle gang. © Patrick De Roo

Update werken oud gerechtshof: omgevingswerken aan de gang, laatste afwerkingen dit najaar van start

Antwerpen -

De werken aan het oud gerechtshof bereiken stilaan een eindfase. Een aantal weken geleden startten de omgevingswerken, binnenkort volgt de aanplanting en zullen ook aan de binnenkant de laatste details afgewerkt worden. Als alles volgens plan verloopt, zou er eind dit jaar opnieuw recht worden gesproken op de Britselei.

Vorige maand gingen om en rond het oud gerechtshof de omgevingswerken van start. Momenteel zijn werklui er druk in de weer met de aanleg van verhardingen en groenstroken. In de loop van augustus worden de opritten langs de Anselmostraat aangelegd.

In het najaar komt er extra groen bij.

In het najaar komt er extra groen bij. © Patrick De Roo

Het gaat onder meer over de op- en afrit voor de celwagens. Die zullen gedetineerden veilig en discreet binnen- en buitenrijden via het recent opgetrokken paviljoentje.

Dat paviljoentje zal vanaf het najaar gecamoufleerd worden door omliggend groen. De aanplantingen van valse christusdoorn, zuileiken en taxus gebeurt in de loop van september en oktober.

In het najaar zullen de werken binnenin ook afgerond worden.

In het najaar zullen de werken binnenin ook afgerond worden. © Patrick De Roo

Nog in het najaar vinden de laatste afwerkingen binnenin het gebouw plaats. Dat vraagt iets meer tijd, want het gaat vaak om manueel en arbeidsintensief restauratiewerk. Concreet betreft het ingrepen in de publieke zones zoals de zittingszalen.

Beeld van de aanleg.

Beeld van de aanleg. © Patrick De Roo

De opening van het gebouw hangt af van het verloop van die laatste afwerkingen. “Het gaat om een historisch en omvangrijk gebouw, dus er zal voldoende tijd voorzien worden om openstaande puntjes af te werken”, klinkt het bij de Regie der Gebouwen. (lava)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio