©  RR

Daar zijn zomertransfers zes en zeven voor Beerschot: Alhassan en Matthys

Beerschot wil deze week nog twee extra inkomende transfers afronden. Na Bill Lathouwers en Mardochée Nzita is het de beurt aan Ibrahim Alhassan. De 25-jarige Nigeriaanse middenvelder komt transfervrij over van het Portugese Nacional. Ook Hervé Matthys staat heel dicht bij een overstap naar Beerschot. De 26-jarige centrale verdediger heeft een aflopende verbintenis bij ADO Den Haag en is net als Alhassan dus transfervrij.

kofr, sks

Hervé Matthys staat al een tijdje op de radar bij Beerschot. Matthys is een Bruggeling die via de jeugd van Cercle en Club Brugge in 2012 bij Anderlecht belandde. Twee jaar later tekende hij op 18-jarige zijn eerste profcontract bij paars-wit. Hij kwam bij Anderlecht uiteindelijk niet verder dan één invalbeurt in de Beker van België en werd al snel verhuurd aan Westerlo. Daar speelde hij in anderhalf seizoen zeven wedstrijden in de Jupiler Pro League. Na de uitleenbeurt aan Westerlo trok hij transfervrij naar FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij voor het eerst in zijn carrière titularis werd.

Hervé Matthys is op weg naar Beerschot. 

Hervé Matthys is op weg naar Beerschot. ©  ISOPIX

De jaren nadien speelde hij bij reeksgenoten Excelsior en ADO Den Haag en ook daar stond hij bijna altijd in de basis. ADO Den Haag miste het voorbije seizoen op een haar na de promotie naar de Eredivisie. Het verloor na strafschoppen in de play-off-finale van Excelsior. Matthys faalde niet vanop de stip. Hij verlaat ADO transfervrij en zou later deze week al kunnen aansluiten bij Beerschot.

Ook buitenlandse versterking op komst

Na Robbe Quirynen, Thibaud Verlinden, Thibo Baeten, Bill Lathouwers en Mardochée Nzita zou Hervé Matthys de zesde Belgische zomertransfer van Beerschot moeten worden. En ook een zevende inkomende transfer is nakend. De 25-jarige Nigeriaan Ibrahim Alhassan zou zelfs nog eerder dan Matthys zijn handtekening onder een contract bij Beerschot kunnen zetten. De grote verdedigende middenvelder (1m92) speelde de voorbije vier seizoenen 80 wedstrijden bij Nacional, waarvan twee seizoenen in de Portugese eerste klasse en twee in de Portugese tweede klasse. Zijn contract bij Nacional loopt op 30 juni af, ook Alhassan is dus transfervrij. In het seizoen 2016-2017 speelde hij nog aan de zijde van Raphael Holzhauser bij Austria Wien. Alhassan, een voormalig Nigeriaans jeugdinternational, is al in het land. De aankondiging van deze transfer kan niet lang meer op zich laten wachten.

LEES OOK. Officieel: Beerschot legt Belgische verdediger Nzita voor drie jaar vast

Ibrahim Alhassan (links in het paars) bij Austria Wien. 

Ibrahim Alhassan (links in het paars) bij Austria Wien. © AFP

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio