Rob de Nijs over einde carrière: “Dit is echt het laatste wat ik doe”

Om optimaal voorbereid te zijn bracht Rob de Nijs (79) zijn laatste nacht als artiest door op een zo kort mogelijke afstand van de Ziggo Dome in Amsterdam. Daar valt woensdagavond, na een groots afscheidsconcert voor 14.000 mensen, het doek over zijn indrukwekkende carrière.

De Telegraaf

Dinsdag bekeek de zanger met zijn vrouw Henriëtte al de enorme venue, woensdag is er alleen nog een soundcheck en doet hij het in de uren ervoor rustig aan. Rob staat er niet alleen voor. Hij kan steunen op de band Pur Sang onder leiding van Frank Jansen, die hem al tientallen jaren begeleidt en met wie hij de laatste weken repeteerde, en collega’s Waylon, Paskal Jakobsen, Sanne Wallis de Vries, Claudia de Breij, Danny Vera en Trijntje Oosterhuis die hoogtepunten uit zijn repertoire vertolken.

In de zaal zitten naast vrienden uit het vak ook zijn drie kinderen en ex-vrouw Belinda Meuldijk. “Ik ben er klaar voor, ik heb er zin in”, vertelt Rob aan Privé. “Het wordt een mooie avond waar ik echt naar heb uitgekeken. Ja, ik heb goed geslapen en me de laatste weken met mijn medische team goed voorbereid in een gezondheidscentrum. Het moet gaan lukken, maar het is een raar idee ja, dit is na al die jaren echt het laatste wat ik doe.”

Uitgesteld

Het afscheidsconcert ‘’t Is mooi geweest’ moest worden uitgesteld. In december waren de kaarten in een paar uur uitverkocht voor een datum in april. Net voor die tijd kreeg de zanger alsnog corona en kon de avond niet doorgaan. Het inplannen van een nieuwe datum bleek in het overvolle Ziggo-schema niet eenvoudig, maar woensdagavond is het zover. Er is goed nieuws voor wie geen kaarten wist te bemachtigen: Omroep MAX neemt het afscheidsconcert op om dat ergens rond Robs tachtigste verjaardag in december uit te zenden.

Enkele jaren geleden raakte bekend dat Rob de Nijs aan de ziekte van Parkinson lijdt.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio