© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik ben niet zo gelukkig in België. Ik zou graag in Costa Rica gaan wonen”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Zoë Schultz (24).

“Ik wil niet in België blijven wonen. Op lange termijn zou ik graag naar het buitenland verhuizen. Naar Costa Rica. Ik ben net terug van anderhalve maand daar te zijn. Ik ben er al verschillende jaren naartoe geweest. Het is vooral de mentaliteit daar die me zo aanspreekt: de mensen zijn er rustiger, ze zijn heel positief en veel vriendelijker dan hier. En ja, de temperatuur, het strand, de zee: dat spreekt me natuurlijk ook aan. Ondertussen heb ik er ook veel vrienden.” 

“Ik reis altijd alleen. Vroeger had ik last van angstaanvallen. Ik dacht toen dat het me nooit zou lukken om alleen te reizen. Maar het heeft me juist geholpen. Door alleen te reizen leer je je grenzen verleggen zonder de stress van andere mensen.”

“Ik weet dat naar daar verhuizen nog niet voor direct is. Maar ik ben heel gemotiveerd om iets op te bouwen met dat als doel voor ogen. Want ik ben niet zo gelukkig in België. Ik zal bijvoorbeeld een job moeten vinden die ik online kan doen, want het is niet zo evident om daar een goed inkomen te hebben.”

“Tamarindo is de plek waar ik altijd naartoe ga. Dat is een toeristisch stadje. Niet iedereen houdt daarvan maar er is wel altijd leven. Op vijftien minuutjes met de taxi van daar ligt een rustiger stadje. Het is daar waar ik altijd verblijf en waar ik de mensen ken.”

 evw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio