Max Temmerman en Dries De Meester. 

Max Temmerman en Dries De Meester. © Jan Van der Perre

Cc De Kern wordt schouwburg en maakt nieuwe start: “Al zoveel zin om aan het nieuwe seizoen te beginnen”

Wilrijk -

Cultuurcentrum De Kern wordt schouwburg De Kern. Het team achter het centrum heeft hard gewerkt aan een nieuw cultuurseizoen en dat gaat gepaard met een rebranding. “Het is meer dan een laagje verf en een nieuw logo”, vertelt communicatiemedewerker Dries De Meester. Als promokanaal zijn de programmatoren van de schouwburg ook te boeken: ze komen bij je thuis vertellen over hun aanbod.

“We zijn de laatste telg van vier cultuurcentra in Antwerpen die zo’n rebranding ondergaan”, zegt De Meester. Cc Berchem werd corso, cc Merksem heet nu Noord en cc Deurne is De Klap. “Bij ons is alleen ‘cc’ in ‘schouwburg’ veranderd. Maar we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de schouwburg wat op te smukken.”

Double bill en festivals

De Kern behoudt zijn traditioneel imago met de cavaconcerten en een film iedere week. Maar volgend seizoen komen daar nieuwe dingen bij. “We beginnen met een premièrereeks van vier theatervoorstellingen, waaronder een stuk van acteur Tom Van Dyck. Vroeger ging hij altijd in De Arenberg in première, nu is dat dus bij ons.” Maar het team investeert ook in double bills. Dat betekent dat twee artiesten op één avond langskomen en hun fans samen worden gevoegd.

Er komen ook twee nieuwe festivals volgend seizoen. Zo is er circus tijdens FlikFlak. Maar ook Kernbom, waar jong explosief podiumtalent het beste van zichzelf kan laten zien. “Daar ontvangen we bijvoorbeeld muzikante Rosa Butsi”, zegt algemeen leider van De Kern Max Temmerman. “Ook theatermakers als Louis Janssens en Maxim Storms.”

 

 © Jan Van der Perre

Het hele programma is samengevat in een dikke bijbel van 170 pagina’s. Die komt vanaf volgende week in De Kern te liggen, maar ook op twintig andere plaatsen. “We willen een zo breed mogelijk publiek aanspreken, daarom zetten we zuiltjes met dat programma aan zowel woonzorgcentra en scholen als aan Bar Vizit bijvoorbeeld”, zegt De Meester. Niet alleen een boek, maar ook een nieuwe website zit er aan te komen. En dat wordt volgens Temmerman de “graafste van’t stad”.

Boek een programmator

Dit jaar kunnen geïnteresseerden ook een programmator boeken bij hen thuis. “We hebben dat nog al eens gedaan”, vertelt De Meester. “Dan komen we langs en babbelen we bij een pintje aan de keukentafel over wat er te doen is in De Kern, over wat je mist of wat je net goed vindt. Op die manier leren wij ons publiek kennen en kunnen we bekijken hoe we het programma beter kunnen maken.” “Tien jaar geleden verkochten we 18.000 tickets, voor corona zaten we aan 55.000, nu moéten we echt naar de 60.000 gaan”, zegt Temmerman.

De twee vinden het alleszins super spannend. “Het is afwachten hoe het publiek zal reageren, want theater leeft natuurlijk niet in een boek, wél op een podium met applaus.” Helemaal tevreden zal het team pas zijn wanneer het theater een aantal keer is uitverkocht. (svo)

Vanaf dinsdag 28 juni om 9 uur kan je tickets bestellen via schouwburgdekern.be.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio