©  Shutterstock

Tot 230% meer betalen: huurwagens in vakantielanden deze zomer pak duurder

In vele vakantielanden zal de prijs van een huurwagen deze zomer een pak duurder zijn. Volgens de Duitse vergelijkingssite Check24 ligt de prijs in de periode van juli tot en eind september gemiddeld 40% hoger ten opzichte van vorige zomer. In Spanje is de prijs tegenover precoronajaar 2019 zelfs 231% gestegen, van 22 naar 73 euro per dag.

mtmBron: BELGA

Check24 becijferde per land een doorsneeprijs op basis van meer dan duizend boekingen voor huurwagens in de zomerperiode. In Malta en Zuid-Afrika is een huurwagen onder de 40 euro per dag te vinden. Voor Turkije kwam een dagprijs van 51 euro naar voren en in Griekenland is dat 69 euro. Kroatië is al een pak duurder met 90 euro per dag gemiddeld, in de VS en het Verenigd Koninkrijk ligt de prijs rond de 100 euro. Ierland (116 euro) en IJsland (138 euro) zijn het duurst.

LEES OOK. Betaal niet te veel voor huurauto

De trends liggen in het verlengde van wat autoverhuurder Sunny Cars vorige week communiceerde. “In 2022 liggen de kosten voor huurauto’s tot wel 100% hoger dan voor de pandemie. Dat is het resultaat van grote tekorten op de auto(huur)markt in combinatie met de stijgende vraag”, klonk het in een persbericht.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio