De betreurde Christoph Wauters met primatologe Jane Goodall. 

De betreurde Christoph Wauters met primatologe Jane Goodall. © rr

Gemeente Ranst krijgt 7.000 euro om bos te planten van familie betreurde Christoph Wauters die om klimaat bekommerd was

Ranst, Deurne -

De gemeenteraad van Ranst heeft unaniem een schenking aanvaard van 7.000 euro van de familie Wauters voor een bebossingsproject. Het komt uit de nalatenschap van Christoph Wauters, die vorig jaar in februari op 36-jarige leeftijd overleed en hard begaan was met het klimaat en de natuur.

Kristin Matthyssen

Christoph Wauters was afkomstig uit Edegem, woonde in Deurne en werkte als ICT-coördinator in het Xaveriuscollege in Borgerhout. Hij had al enkele jaren gezondheidsproblemen, maar zijn onverwacht overlijden op jonge leeftijd verraste iedereen. Wauters stond bekend als iemand die zich inzette voor de sociaal zwakkeren. Zo deed hij een chromebook-solidariteitsactie op school. Maar hij toonde ook een grote inzet voor het klimaat en deed mee aan tal van klimaatbetogingen, zoals met Teachers for Climate Belgium.

In plaats van snijbloemen te geven, konden kennissen en vrienden na zijn overlijden een bedrag storten om een boom te planten.

De gemeente Ranst kreeg bericht dat ze 7.000 euro ontvangt van de familie van Christoph voor een bebossingsproject. “Voor zover ik weet was er geen familiale band met Ranst en woonde hij hier niet. Maar blijkbaar wandelde en fietste Christoph graag in Ranst. Wij zijn vereerd en zullen dit bedrag nuttig inzetten voor een bebossingsproject op ons grondgebied in samenspraak met de Bosgroep Antwerpse Gordel”, zegt burgemeester Johan De Ryck (N-VA). “De juiste locatie staat nog niet vast, maar als gemeente hebben we verschillende projecten.”

De opmerkelijke schenking passeerde vrij snel op de gemeenteraad, omdat niemand er vragen bij had en iedereen het een mooi gebaar van de familie vond ter nagedachtenis van een geliefde met een groot hart voor de natuur.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio