Onder de luifels van het Stadsplein wordt het smullen. 

Onder de luifels van het Stadsplein wordt het smullen. © RR

Mortsel feest weer met proevertjesmarkt en oldtimershow

Mortsel -

Na twee jaar afwezigheid mag Mortsel Feest! weer van onder het stof worden gehaald. Zowel zaterdag als zondag bruist de stad van op het Stadsplein langs de winkelstraten tot op het Gemeenteplein van de activiteiten.

Filip Spoelders

Tijdens het feestweekend zijn het de handelaren en de horeca die zich extra tonen. “We zijn heel blij dat we weer mogen. Met een gevarieerd aanbod en dus voor ieder wat, hopen we op een topweekend in Mortsel”, kijkt schepen voor lokale economie Ilse Lacante (N-VA) al even vooruit.

Lekkers uit de stad

Mortsel Feest! is opgebouwd rond zeven evenementen. Het Stadsplein ontvangt voor de zevende maal de culinaire proevertjesmarkt Mortsel Sma(a)kt!. De bezoekers ontdekken een mix van lekkernijen die de stad te bieden heeft. Ook 100% Zelfgemarkt is aanwezig op het plein. Op dit marktje tonen creatieve inwoners hun werk. De kinderen zullen zich eveneens uitleven op het Stadsplein met veel kinderanimatie.

De winkels zijn zaterdag en zondag geopend. Er is extra animatie voorzien en de handelaars van de Pieter Reypenslei pakken uit met een streethappening waar plaats is voor springkastelen, een draaimolen, een boekenmarkt en uiteraard veel kraampjes.

Oldtimers spotten

De autoliefhebbers moeten tot slot zeker halt houden op het Gemeenteplein. Retro-City palmt het plein namelijk in met een straffe collecte aan oldtimers. Geïnteresseerden kunnen er misschien één op de kop tikken.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio