©  Sirotti / Icon Sport

De Tour-selectie van Lotto Soudal is bekend: Ewan voor de sprints, Gilbert en Wellens als vrijbuiters

Lotto Soudal heeft zijn selectie voor de Tour de France (1 tot en met 24 juli) bekendgemaakt. Caleb Ewan zal in zijn jacht op sprintzeges gesteund worden door Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch en Brent Van Moer. Philippe Gilbert, Andreas Kron en Tim Wellens zullen hun kans gaan in de lastigere ritten. Jasper De Buyst, de vaste lead-out van Ewan, ontbreekt. Hij geraakt niet tijdig klaar na zijn zware val in de Ronde van Turkije. Frison neemt zijn plaats in.

vva, gvdl, hc

“Met deze 8 renners kunnen we op bijna alle terreinen meespelen in deze Tour de France”, zegt CEO John Lelangue over de selectie. “Met Caleb Ewan hebben we een van de snelste renners van het peloton. Hij is onze grootste kans op een ritzege en daarom hebben we hem goed omringd met Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch en Brent Van Moer. Die laatste twee zullen ook zeker de kasseienrit naar Arenberg in hun agenda hebben aangeduid. Verder hebben Philippe Gilbert, Andreas Kron en Tim Wellens de afgelopen week bewezen dat ze in zeer goede doen zijn. Zij zullen zeker present zijn in de lastigere ritten en hun kans wagen in ontsnappingen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Tour de France

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws