Louis Coeckelbergs gisteren op de tribune in het stadion van KFC Turnhout. © Mpics

Louis Coeckelbergs keert terug naar het vertrouwde Turnhoutse nest: “Tijd om in een A-kern mee te draaien”

Het was geen gemakkelijke keuze voor de 19-jarige Louis Coeckelbergs, maar de middenvelder ging toch overstag en ruilt de beloften van het Nederlandse Willem II in voor de A-kern van KFC Turnhout. “Het is tijd voor volwassen voetbal”, verdedigt de inwoner van Weelde zijn keuze.

Bart D’haene

Vorig seizoen had Coeckelbergs een semi-profcontract bij de beloften van Willem II. “Ik kon die overeenkomst met één seizoen verlengen en voerde veel gesprekken met Robby Hendriks, de manager van de jeugdopleiding van de Tilburgse club. Garanties om met de A-kern van Willem II te trainen, kreeg ik echter niet en het contract dat ik had stelde eigenlijk niet zo veel voor. Ik heb die overeenkomst niet verlengd. Van 2009 tot 2013 speelde ik in de jeugd van KFC Turnhout, mijn broer Jef en mijn neef Rico dwongen het voorbije seizoen de promotie af en ik ken bijna de hele ploeg. Ik zag veel thuiswedstrijden van KFC Turnhout en tijdens de eindrondewedstrijd tegen Torhout zat ik in de tribune op de eerste rij vurig mee te supporteren. Promotie was voor mij een must.”

“Ik heb de voorbije weken veel nagedacht en getelefoneerd. (lacht) Criticasters zullen mijn beslissing misschien een stap achteruit vinden, maar zelf heb ik het gevoel dat het tijd was om in de A-kern mee te draaien. Er was ook interesse van andere clubs. Ik ben blij met mijn keuze en de terugkeer naar KFCT. Bovendien kan ik het voetballen bij Turnhout perfect combineren met mijn opleiding economie en bedrijfseconomie aan de universiteit van Tilburg. In die negen seizoenen bij de jeugd en de beloften van Willem II heb ik een uitstekende basis gelegd. De laatste jaren trainde ik zes keer per week. Die ervaring nemen ze mij niet meer af. Ik heb er ontzettend veel geleerd. Vroeger was ik een aanvallende middenvelder, maar de laatste drie seizoenen evolueerde ik naar de positie van nummer zes. Wat niet wegneemt dat ik op alle posities op het middenveld uit de voeten kan.”

Basisspeler worden

Op maandag 18 juli start Tibor Balog, de nieuwe trainer van KFC Turnhout, de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Ik had een kort gesprek met hem en vandaag (gisteren, red.) kwamen we samen met heel de spelersgroep om de planning te bekijken. In die reeks hoger wordt het zeker niet gemakkelijker. De tegenstand is sterker en het zal er ongetwijfeld sneller aan toegaan. Met onze jonge groep missen we wellicht wat ervaring, maar met ons jeugdig enthousiasme en de grote progressiemarge die er nog is, zijn we gewapend voor een goed seizoen. Alle spelers beginnen van nul en voor mezelf is het mijn grootste doel om basisspeler te worden”, besluit Louis Coeckelbergs, die volgende maand twintig jaar wordt.

Vastgoed

Jobs in de regio