©  Beerschot media

Officieel: Beerschot legt Belgische verdediger Nzita voor drie jaar vast

Inkomende transfer nummer 5 is een feit voor de Kielse Ratten. Mardochée Nzita komt voor een bescheiden transfersom over van het Italiaanse Pescara en tekent een driejarig contract bij Beerschot. De flankverdediger sluit vandaag aan op training.

havg, kofr

Dinsdag officialiseerde Beerschot al de komst van doelman Bill Lathouwers, vandaag was het de beurt aan linksachter Mardochée Nzita. “Mardochée is een moderne flankverdediger met veel offensieve runs”, licht technisch manager Sander Van Praet de transfer toe op de webstek van Beerschot. “Hij is opnieuw, zoals de meeste van onze transfers, jong en Belgisch met veel talent.”

De vijf zomertransfers van het stamnummer 13 tot dusver -Baeten, Quirynen, Lathouwers, Verlinden en Nzita- hebben allemaal een Belgisch paspoort. Nzita heeft ook de Congolese nationaliteit. Nzita lag bij Pescara nog een jaar onder contract. Volgens onze informatie betaalt Beerschot een initiële transfersom van 100.000 euro aan de Italiaanse club, dat bedrag zou nog kunnen oplopen tot 120.000 euro als Beerschot naar 1A promoveert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Mijn loopvermogen is inderdaad één van mijn sterkste punten”, zegt Nzita. “Maar ik teer niet alleen op fysiek. Ook technisch kan ik mijn mannetje staan. Ik heb graag de bal. In Italië heb ik tactisch ook heel erg veel bijgeleerd. Ik ben daar zeker een completere speler geworden.”

Drie jaar in Italië

Nzita werd opgeleid bij Anderlecht en tekende in 2019 een profcontract bij de Italiaanse tweedeklasser Perugia, dat toen getraind werd door de voormalige Italiaanse wereldkampioen Massimo Oddo. Hij kreeg er met mondjesmaat speelkansen. In de zomer van 2020 speelde hij zowel thuis als uit mee in een dubbele barragematch tegen Pescara om de degradatie te ontlopen. Perugia verloor na strafschoppen en zakte naar de Serie C, Nzita stapte het jaar nadien op huurbasis over naar… Pescara.

Ook bij Pescara was Nzita geen onbetwiste titularis. Tot overmaat van ramp degradeerde ook Pescara naar de Serie C. Het voorbije seizoen stond hij daar 17 keer in de basis.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio