©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

FC Putte ontvangt Lierse K.: “We willen laten zien dat wij ook kunnen voetballen”

Vanavond ontvangt derdeprovincialer FC Putte Lierse voor een vriendschappelijk duel. Voor Pieter-Jan Boogers, de trainer van FC Putte, is dit een mooie kans om zijn nieuwelingen voor het eerst aan het werk te zien. “We willen tonen dat wij ook kunnen voetballen”, zegt Boogers.

Boogers heeft zijn spelers wel eerder uit hun vakantie moeten halen. “We hebben twee keer getraind voor deze match, maar dat vonden de spelers niet erg”, aldus Boogers. “Je speelt niet elke week een match tegen Lierse, hé. Er zijn wel enkele jongens op reis, maar de nieuwelingen zijn allemaal aanwezig. Voor hen wordt dit een unieke kans om zich een eerste keer te tonen. Ze kunnen nu laten zien wat ze in hun mars hebben zonder al te veel druk. We hebben negen nieuwe spelers aangetrokken en willen iets rechtzetten na vorig seizoen, toen we pas tiende zijn geëindigd. Ik heb gezien dat de spelers hun loopschema goed hebben gevolgd, dat is al een uitstekend begin.”

Tijdens de komende campagne moet het dus beter. “We hebben lessen getrokken uit vorig seizoen, zeker ook als trainersstaf. Dit jaar willen we opnieuw de ploeg van vroeger zijn en meedoen voor de prijzen. De match tegen Lierse is ook op dat vlak belangrijk, we willen bij momenten onze voet naast hen zetten en laten zien dat we ook kunnen voetballen. Waarschijnlijk zullen we verliezen, maar dat is niet zo belangrijk. Ik ben zaterdag gaan kijken naar de wedstrijd van Lierse op Zandhoven. In de eerste helft ging het gelijk op, maar na de rust stelde Lierse een sterkere ploeg op. Dan zag je dat het tempo omhoog ging. Als we met een goed gevoel de match afsluiten, is onze opdracht geslaagd. De spelers krijgen na deze match opnieuw even rust en op 12 juli begint de echte voorbereiding op het nieuwe seizoen.” (givl)

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio