Laure Resimont (midden) met Ine Joris (links) en Nick Celis, die met de mannen actief is op het WK 3X3. 

Laure Resimont (midden) met Ine Joris (links) en Nick Celis, die met de mannen actief is op het WK 3X3. © BELGA

Mechelse Laure Resimont wil schitteren op WK 3X3 in eigen land: “We zijn realistisch, maar ook ambitieus”

Vanavond begint ook voor de 3X3 Cats op de Groenplaats in Antwerpen het WK. Naast de Antwerpse Ine Joris is de Mechelse Laure Resimont één van de sterkhouders bij de 3X3 Cats. “Wij hebben weinig ervaring in het 3X3 basketbal en zijn dus realistisch, maar ook ambitieus”, zegt Resimont.

Patrick Ceulemans

Laure Resimont heeft op haar 24ste al een indrukwekkend palmares verzameld: Belofte van het Jaar, tweemaal Belgische Speelster van het Jaar, doorgebroken in eerste klasse bij Sint-Katelijne-Waver, geproefd van het buitenland in Frankrijk (Tarbes) en Spanje (Cadi La Seu) en bij haar terugkeer naar Mechelen met Kangoeroes volledig doorgestoten naar de Belgische top en afgelopen seizoen zowel de titel en de Beker van België gewonnen.

Nu wil Resimont vanaf vanavond schitteren met de 3X3 Cats op het WK in de historische binnenstad van Antwerpen. De 3X3 Cats, met naast Resimont en Ine Joris ook Becky Massey (Kangoeroes Mechelen) en Julie Vanloo, openen vanavond om 17.30 uur in poule C hun WK tegen Mongolië (FIBA 6) en bekampen om 21.35 uur Egypte (FIBA 12).

Zowel bij de mannen als de vrouwen dingen twintig landen mee naar de wereldtitel. Deze landen zijn verdeeld over vier poules van vijf. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Vanaf de kwartfinales is er een knock-out-formule. De tweede en derde van elke groep spelen nog eerst de achtste finales. Voor de nummers vier en vijf eindigt het WK na de groepsfase.

“Met ook Polen (FIBA 3) en de Dominicaanse Republiek (FIBA 15) zitten we in een zware poule”, weet Laure Resimont. “Dat beseffen we uiteraard. We bekijken het dan ook match per match. Ons kwalificeren voor de volgende ronde, is voor ons de eerste uitdaging. Uiteraard is spelen in eigen land, en dan vooral in Antwerpen, voor ons een groot voordeel. De wedstrijden van de Belgen zijn uitverkocht (1.700 toeschouwers, red.) en dat zal bij ons ongetwijfeld voor een geweldige boost zorgen.”

Weinig ervaring

De 3X3 Cats hebben, in tegenstelling tot de 3X3 Lions, weinig ervaring in het 3X3 basketbal.

“Dat is allicht een handicap. Becky Massey was een ploegmaat bij Sint-Katelijne-Waver en Kangoeroes Mechelen en met Ine Joris en Julie Vanloo heb ik al veel samengespeeld bij de Belgian Cats in het klassieke basketbal. We kennen elkaar dus door en door en Becky Massey en ikzelf namen vorig jaar met de 3X3 Cats ook al deel aan het 3X3 in Parijs. Dat maakt van ons wel een mooi kwartet. We hebben de voorbije twee weken met coach Philip Wolk ook intensief op 3X3 getraind. Ik voel dat we klaar zijn. Hopelijk kunnen we dat tijdens de matchen ook omzetten in succes. Met de steun van onze trouwe fans en op deze schitterende locatie moet het lukken.”

LIVESTREAM. Volg het WK 3x3 basketbal in Antwerpen hier op de voet

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio