Sarah Van den Elsacker (midden), organisator van De Bijtjes en Wendy Wendelen, verantwoordelijk voor de Ekerse afdeling. In de achtergrond medewerkster Edurne. 

Sarah Van den Elsacker (midden), organisator van De Bijtjes en Wendy Wendelen, verantwoordelijk voor de Ekerse afdeling. In de achtergrond medewerkster Edurne. © Marc Wouters

De Bijtjes mxm opent kinderdagverblijf in Ekerse Dorpsstraat: “Bij ons is ieder kind uniek”

Ekeren -

Sarah Van den Elsacker opende in 2015 de eerste locatie van haar kinderdagverblijf De Bijtjes mxm in Merksem. Sindsdien zijn er nog vier extra locaties geopend, waaronder één in de Dorpsstraat 28 in Ekeren. Een tweede vestiging in Ekeren in de Dorpsstraat 50 komt er in januari.

“Voor onze medewerksters is het zorgen voor kinderen geen beroep, maar een roeping”, Zegt Wendy Wendelen.

“Voor onze medewerksters is het zorgen voor kinderen geen beroep, maar een roeping”, Zegt Wendy Wendelen. © Marc Wouters

Op de gelijkvloerse verdieping van het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Vincentius dat onlangs werd geopend, is er plaats voor handelspanden. Kruidvat heeft een ruimte gehuurd en kortgeleden nam het kinderdagverblijf De Bijtjes mxm ook een pand in gebruik. In januari opent De Bijtjes een tweede vestiging in hetzelfde complex. Gezinszorg Villers heeft in het gebouw zijn wijkafdeling.

Terwijl Kim de baby voedt, bereidt Edurne het volgende papje voor.

Terwijl Kim de baby voedt, bereidt Edurne het volgende papje voor. © Marc Wouters

De laatste maanden plaatsen de media kinderdagverblijven in een minder fraai daglicht. “Wat er gebeurd is, kan uiteraard niet, maar we mogen niet alle crèches over één kam scheren”, zegt Wendy Wendelen. Wendelen is met Dominique Van den Elsacker, de zus van Sarah, verantwoordelijk voor de Ekerse vestigingen. “Wij bieden de kindjes elke dag affectie en geborgenheid. Bij ons is ieder kind uniek”, zegt Wendelen. Naast de verzorgings- en eetmomenten krijgen de kinderen elke dag georganiseerde activiteiten. “We hanteren elke dag dezelfde structuur. Op die manier creëren we voorspelbaarheid voor onze kleine gasten in een gezellige omgeving. We maken ruimte voor vrij spel en buitenactiviteiten.” De tuin van De Bijtjes geeft uit op een groene oase van het woonzorgcentrum, wat contact met de residenten mogelijk maakt.

De tuin van het kinderdagverblijf De Bijtjes geeft uit op de tuin van het wzc Sint-Vincentius.

De tuin van het kinderdagverblijf De Bijtjes geeft uit op de tuin van het wzc Sint-Vincentius. © Marc Wouters

Het pas geopende kinderdagverblijf biedt plaats aan 26 kindjes van 0 tot 3 jaar. Wanneer in januari de tweede vestiging van De Bijtjes in Ekeren opent, komen daar er nog eens achttien kindjes bij. Er is een begeleidster voor acht tot negen kinderen. Daarboven wordt een tweede begeleidster ingezet. “We investeren flink in de relatie met de ouders”, zegt Wendelen. “Via ons online registratiesysteem Bitcare kunnen papa en mama volgen wat hun kindje elke dag doet.” Het systeem biedt ook de mogelijkheid om wederzijds berichten te sturen en vakanties of ziekte door te geven.

De Bijtjes mxm rechts in de dorpsstraat is net open. In januari opent nog een vestiging, links op de foto.

De Bijtjes mxm rechts in de dorpsstraat is net open. In januari opent nog een vestiging, links op de foto. © Marc Wouters

De Bijtjes mxm is elke dag open van 6 tot 18.30u met uitzondering van de officiële feestdagen en de algemene zomersluiting, de laatste week van juli en de eerste week van augustus.(mawo)

De Bijtjes mxm 4, tel. 0470.08.69.62

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio