Jongeman stuurt dreigmail naar leerkrachten Sint-Jozefinstituut in Essen: “Vermoedelijk poging om examens te boycotten”

Essen -

Paniek in het Sint-Jozefinstituut in Essen dinsdagochtend. Een anonieme mail kondigde aan dat er een schietincident zou plaatsvinden op school. Het bleek al snel een misplaatste grap te zijn. De jongeman kon even later worden opgepakt door de politie. Hij wordt morgen voorgeleid voor de jeugdrechter.

Bron: ATV

Dinsdagochtend vinden leerkrachten van het Sint-Jozefinstituut zware dreigementen in hun mailbox. Een minderjarige jongen zegt dat hij een schietpartij zal veroorzaken om 10u. De school waarschuwt meteen de politie. “We hebben meteen ploegen in burger naar daar gestuurd. Maar we hebben vooral ingezet in het snel vinden van de dader”, zegt Patrick De Smet van de Politiezone Grens.

Op dit moment zitten de leerlingen volop in de examenperiode. Maar de politie kan al ingrijpen nog voor de schooldag echt begon. “We hebben de persoon die de mails verstuurde diezelfde ochtend nog kunnen oppakken. In een verklaring heeft hij bekend effectief de mail te hebben gestuurd. Hij zal morgen voor de jeugdrechter moeten verschijnen”, aldus De Smet.

Het gaat om een minderjarige jongen, of hij ook les volgt op de Sint-Jozefintstituut, wil het parket niet bevestigen. Echt gevaar zou er niet geweest zijn. “We mogen niets aan het lot overlaten, maar hier gingen we ervan uit dat het ging om een poging om de examens te boycotten”, besluit De Smet.

De school laat nog weten dat de examens gewoon door kunnen blijven gaan.  

Aangeboden door onze partners