©  Dick Demey

Beloften Antwerp werken wedstrijden in Eerste Nationale af op Lisp

De U21 van Royal Antwerp FC spelen hun wedstrijden volgend seizoen op het Lisp. De thuishaven van Lierse K. moet dienen als uitvalsbasis voor de rood-witte beloften, die voor het eerst zullen uitkomen in de hoogste amateurreeks.

tsfn, kugu

In die reeks zal het onder meer de beloften van AA Gent, Charleroi en OH Leuven tegenkomen. Ook wachten confrontaties met Antwerpse regiogenoten Rupel Boom, Dessel Sport, KSK Heist en Hoogstraten.

Lierse K.: “We willen ons stadion maximaal laten renderen”

Met de terbeschikkingstelling van het Lisp willen de Pallieters maximaal rendement halen uit hun stadion, dat weldra volledig wordt verbouwd. De overeenkomst tussen Lierse K. en de Antwerpse beloften betreft louter de huur van het stadion. De overeenkomst geldt voor één seizoen.

“Nadat we een deal met de KBVB bereikten over drie voorbereidingsmatchen van de Red Flames is dit een volgend akkoord met een externe partner”, verklaart voorzitter Luc Van Thillo. “Op die manier willen we extra inkomsten genereren, die de club ten goede komen en voor een verdere ontwikkeling kunnen zorgen. Aangezien we volgend seizoen zelf maximaal zeventien thuismatchen zullen afwerken, lag de mogelijkheid open om het terrein extra te belasten. Zeker na de recente inspanningen die we al deden om de grasmat te verbeteren. In die optiek zijn we op het aanbod ingegaan.”

Antwerp U21 zal zijn thuismatchen afwerken in de week dat Lierse zelf op verplaatsing speelt. De wedstrijden worden in het weekend gespeeld en enkel de bezoekerstribune en de hoofdtribune worden geopend.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio