© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Op vakantie gaan via huizenruil, die draad willen we terug oppikken”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Petra De Rijck (39).

“Onze vakantieplannen? Dit jaar blijven we in eigen land. Weeral. Maar dat vinden we niet zo erg. Voor corona zijn we een paar keer naar Scandinavië geweest, naar Zweden. Dan deden we aan huizenruil. Dat is telkens keigoed meegevallen. Zweden is een heel leuk land maar het is niet goedkoop om er te verblijven en om er te eten. En dan is huizenruil echt een perfecte oplossing.”

“Die formule hebben we nog niet terug opgepikt omdat ons huis een totaalrenovatie was en omdat we nog met een klein kindje zitten. Maar we zijn wel van plan om die draad terug op te pikken. Voor mijn man was dat nieuw. Ik ken het van thuis. Mijn ouders hebben ook altijd aan huizenruil gedaan. Zo zijn we naar Frankrijk, Spanje en vooral naar Italië gegaan want mijn ouders zijn echt verliefd op Italië geworden.”

“Oké, je geeft je huis af. Dat is een stuk vertrouwen. En er slapen mensen in je bed. Maar anderzijds, als je op hotel gaat, dan lig je in een bed waar nog veel meer mensen in hebben geslapen. En dat is veel duurder. Ruil je van huis, dan kom je bovendien toe en is alles wat je nodig hebt aanwezig. Ideaal vind ik dat. Maar deze zomer worden het dus nog even de Vlaamse Ardennen.” evw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio