Stichter en zaakvoerder Luc Boonen ziet de toekomst positief tegemoet. 

Stichter en zaakvoerder Luc Boonen ziet de toekomst positief tegemoet. © Filip Spoelders

Familiebedrijf Boonen opent grootse showroom in Kontich: “Klaar voor de toekomst in een groeiende sector”

Kontich -

Voorbijgangers aan de Koningin Astridlaan in Kontich kunnen niet naast de toonzaal met magazijn en belevingstuin van Boonen Zonwering kijken. “Met 1.500m² aan showroom zijn we uniek in onze sector.”

Filip Spoelders

Zaakvoerder Luc Boonen blikt met trots terug op het parcours dat hij de afgelopen 37 jaar met zijn bedrijf heeft afgelegd. “In 1985 begon ik aan het van Hombeeckplein in Berchem als zelfwerkend patroon met het maken van rolluiken. Onze eerste toonzaal was vijftig vierkante meter groot. Mijn vrouw Inge hielp me en we hadden één gast.”

De showroom is goed zichtbaar langs de Koningin Astridlaan.

De showroom is goed zichtbaar langs de Koningin Astridlaan. © RR

In 2000 zette hij een eerste grote stap met een verhuis naar Edegem. “Op de hoek van de Molenlei met de Mechelsesteenweg konden we onze toonzaal uitbreiden naar 150 vierkante meter. Ik evolueerde mee met de markt en begon zonwering op maat aan te bieden. Tot op vandaag werken we enkel met A-merken voor duurzame en kwaliteitsvolle projecten. Door onze service en nazorg kenden we in Edegem ieder jaar een stevige groei. In 2015 moest ik een manager aanstellen en werden we een KMO. Mijn schoonbroer Gert kwam in de zaak, in 2018 volgde mijn zoon Jeroen en zijn vrouw Margot vervoegde ons in 2020.”

De showroom van Boonen werd alleen maar groter.

De showroom van Boonen werd alleen maar groter. © RR

Het sein voor Luc om een nieuwe uitbreiding aan te gaan waardoor Boonen in Kontich op de hoek van de Koningin Astridlaan en de Blauwesteenstraat terecht is gekomen. “We zitten op een terrein van vijfduizend vierkante meter. De showroom met belevingstuin heeft een oppervlakte van 1.500 vierkante meter, waarmee we in onze sector uniek zijn in België.”

Deze tuin en toonzaal zijn nodig omdat het aanbod van het bedrijf richting particulieren, bedrijven en scholen alleen maar is toegenomen. “Naast zonwering verkopen we raamdecoratie en luifels terwijl we totaalconcepten uitwerken voor het bouwen van terrasoverkappingen. Met onze partners bieden we een complete oplossing aan voor outdoor living. Zeker tijdens corona hebben we ondervonden dat klanten hier meer belang aan hechten.”

De belevingstuin moet voor inspiratie zorgen bij buitenprojecten.

De belevingstuin moet voor inspiratie zorgen bij buitenprojecten. © RR

Naast de vijf familieleden op het kantoor werkt Boonen momenteel met vijf monteurs. “Dit aantal kan zeker uitbreiden want we bevinden ons in een groeimarkt. Onder andere door de klimaatopwarming moeten gebouwen steeds meer met functionele zonwering worden uitgerust. Nieuwe woonzorgcentra moeten al verplicht zonwering hebben in plaats van rolluiken.” Donderdag opent de familie officieel zijn nieuwbouw.

Vastgoed

Jobs in de regio