Quinten Van Houtven slaat met ijs- en koffiebar nieuwe wegen in. 

Quinten Van Houtven slaat met ijs- en koffiebar nieuwe wegen in. ©  fisp

Bekende ijskar in Lint maakt plaats voor ijs- en koffiebar: “Assortiment met eigen bereidingen zal stevig uitbreiden”

Lint -

Na acht jaar met zijn ijskar aan de Duffelsesteenweg te hebben gestaan, opende Quinten Van Houtven zijn ijs- en koffiebar in Lint. “Nu heb ik de mogelijkheid om meer nieuwigheden te creëren.”

Filip Spoelders

De voorbijgangers aan de Duffelsesteenweg zullen de authentieke ijskar van d’Roomijs wel kennen. “Die was van mijn nonkel die een ijssalon in Heist-op-den-Berg heeft. Ik heb jaren vakantiewerk bij hem gedaan. Toen ik die kar zag staan terwijl er niets mee gebeurde, besloot ik om ze op te knappen en in Lint te beginnen”, vertelt Quinten.

Quinten serveert zijn vers bereid ijs nu in zijn ijs- en koffiebar. 

Quinten serveert zijn vers bereid ijs nu in zijn ijs- en koffiebar. © Filip Spoelders

Dat was in 2014. Acht jaar later vond hij het tijd om een nieuwe stap te zetten. “Het was niet mijn bedoeling om een koffiebar te beginnen. Maar eind vorige zomer voelde ik dat er iets moest veranderen. Ik heb ook een schrijnwerkerij en ik was tot ’s avonds laat in de weer om ijs bij te vullen en bestellingen klaar te zetten.”

Quinten maakt al tot 20 verschillende smaken.

Quinten maakt al tot 20 verschillende smaken. © RR

Quinten trok in het pand waar vroeger Studio Elle, nu een beetje verder op de Liersesteenweg, was gevestigd. “Gedurende drie maanden heb ik samen met mijn vriendin tot in de vroege uurtjes verbouwd. We hebben alles zelf vernieuwd. Nu heb ik een ruimer atelier waar ik diverse nieuwigheden en nieuwe smaken kan maken.”

De ondernemer blijft zijn schrijnwerkerij behouden en schakelt een vast personeelslid in om de ijs- en koffiebar te leiden. “Ik kom ’s namiddags ook langs en maak zelf het ijs, de ijspralines, frisco’s en ijstaarten. Deze laatste zijn alleen op bestelling verkrijgbaar.”

Een coupe d’Roomijs kan een klassieker worden.

Een coupe d’Roomijs kan een klassieker worden. © RR

Voorbijgangers kunnen een ijsje nemen met één of meerdere bolletjes van de twintig verse smaken, ijs in dozen van één liter of ze kunnen koffie en thee meenemen voor onderweg. “Als het moet, kunnen we het aantal smaken nog verder uitbreiden. Ik werk overigens vooral met lokale producten.”

De authentieke ijskar heeft plaats gemaakt voor het ijssalon.

De authentieke ijskar heeft plaats gemaakt voor het ijssalon. © RR

In de bar mogen de gasten de volgende weken en maanden alleen maar meer bereidingen verwachten. “Nu serveren we al ijscoupes en pannenkoeken en onze drankenkaart wordt gekenmerkt door huisgemaakte limonades. Dat aanbod ga ik stelselmatig uitbreiden met verschillende soorten wafels, andere smaken van ijspralines, appelstrudel, kleine ijstaartjes, Amerikaanse pancakes tot zelfs een ontbijt met een zoete toets.”

d’Roomijs is geopend van woensdag tot en met zondag geopend.

www.droomijslint.be

Pannenkoeken vormen de aanloop naar nog veel meer lekkers op de kaart.

Pannenkoeken vormen de aanloop naar nog veel meer lekkers op de kaart. © RR

Vastgoed

Jobs in de regio