Het park aan de Oude Pastorij vormt het decor voor ’t Park Zomert. Op 11 juli nodigt de Essense seniorenvereniging iedereen uit. 

Het park aan de Oude Pastorij vormt het decor voor ’t Park Zomert. Op 11 juli nodigt de Essense seniorenvereniging iedereen uit. © Elke Lamens

Eerbetoon aan Boudewijn de Groot op driedaagse ’t Park Zomert aan de Oude Pastorij

Essen -

Het zal dit jaar geen twee, maar drie dagen zomeren in het park aan de Oude Pastorij. De gemeenten en vzw Kobie slaan de handen in elkaar op 9, 10 en 11 juli voor ’t Park Zomert.

  

’t Park Zomert start op zaterdag 9 juli om 13u aan het Heuvelplein met een tof kinderdorp. Denk dan aan onder meer minigolven, muziek maken, reuzegrote zeepbellen blazen, circusartiest worden, fruitsatés maken, sleutelhangers knutselen.

Rond 16.15 u maakt Mega Mindy dan haar opwachting in het park van de Oude Pastorij. Daar staat ook een springkasteel en touwenparcours. Boris Goris verwelkomt iedereen in de kinderdisco. In het park brengen Barbara Dex, Els Dottermans en Andrea Croonenberghs een tribute aan Boudewijn De Groot.

Hapjesbox

Op zondag 10 juli opent in het park om 12u een werelddorp. Kom helemaal in vakantiestemming met de Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Stefan Dixon en later de Belgisch-Rwandese zanger Jean Bosco Safari.

Maak de zuiderse beleving compleet met de hapjesbox. Deze bevat allerlei lekkers van de standhouders van Puur Lokaal. Deze kan je bestellen voor 1 juli.

’t Park Zomert verder op de Vlaamse feestdag op 11 juli, in samenwerking met de Essense seniorenraad. Bekende Essenaar én winnaar van The Voice Senior Roland Van Beeck brengt in twee sets fijne muziek.

  (ella)

vrijetijd@essen.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio