©  BELGA

Belgisch tennis: Flipkens schakelt Mertens uit, Van Uytvanck verliest nipt van Anisimova

Kirsten Flipkens (WTA 257) heeft zich dinsdag ten koste van Elise Mertens (WTA 30) geplaatst voor de achtste finales van het WTA-grastoernooi in het Engelse Eastbourne (757.900 dollar).

Bron: BELGA

Het scorebord gaf de setstanden 6-2, 2-6 en 6-1 aan na afloop van het Belgisch onderonsje in de tweede ronde. De wedstrijd duurde 1 uur en 48 minuten. Het staat nu 1-1 in de onderlinge duels. In 2019 haalde Mertens het in Rabat.

Het was al het tweede Belgische duel in Eastbourne. Maandag trok Flipkens, die de kwalificaties overleefde, met 6-2 en 6-3 aan het langste eind tegen Maryna Zanevska (WTA 68). Mertens was als dertiende reekshoofd vrij in de eerste ronde.

“Het ging goed in de eerste set”, analyseerde Flipkens na afloop tegenover Belga. “De service van Elise draaide niet en ik kon profiteren. Ik was erg agressief op de tweede bal. Net als gisteren was de start van de tweede set niet goed. Ik leed concentratieverlies en dat kostte me een break. Elise kwam ook beter in de bal. Het was duidelijk dat ik beter moest doen en dat lukte ook in de derde set. Ik speelde aanvallender en serveerde ook beter. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben opgelucht.”

In de achtste finales neemt Flipkens het op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA 37) en de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA 128).

De 36-jarige Flipkens neemt op Wimbledon (20 juni-10 juli) afscheid van het enkelspel. Maandag werd Flipkens in Eastbourne uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel. Samen met de Française Kristina Mladenovic verloor ze met 7-6 (8/6) en 6-0 van de Canadese Gabriela Dabrowski en de Mexicaanse Giuliana Olmos.

 

 ©  EPA-EFE

Van Uytvanck verliest van Anisimova

Alison Van Uytvanck (WTA 46) is er dinsdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van het WTA 250-toernooi in het Duitse Bad Homburg (gras/251.750 dollar).

In de eerste ronde verloor Van Uytvanck nipt van het Amerikaanse zesde reekshoofd Amanda Anisimova (WTA 25): 3-6, 6-3 en 7-6 (7/4). 

Van Uytvanck begon erg goed aan het grasseizoen. Begin juni schreef ze het ITF 100.000 dollar-toernooi in het Engelse Surbiton op haar naam. En zondag won ze het WTA 125-toernooi in het Italiaanse Gaiba.

“Ik was zondagavond nog in Gaiba. Dan is het geen schande om vandaag in een tiebreak de derde set te verliezen van het zesde reekshoofd”, zei Van Uytvanck na afloop tegenover Belga. “Ik speelde in Italië bovendien op erg slechte velden. Dat voel ik nog. Hier in Duitsland kon ik nog nauwelijks trainen. Dan wordt het moeilijk. Ik vind dat ik een goede match speel. Mijn instelling was uitstekend. Ik heb gevochten voor elk punt. Ik leidde met 4-2 in de derde set, maar ze kwam nog terug en klopte me vervolgens weg in de tiebreak. Het doet natuurlijk pijn, maar ik kan mezelf niets verwijten.”

Van Uytvanck richt nu haar blik op Wimbledon, waar ze hoopt haar goede vorm te kunnen behouden. “Ik speel echt goed momenteel. Ik voel me goed op het gras. Ik moet nu genoeg rusten. Er zijn dit jaar geen WTA-punten te winnen op Wimbledon, maar dat verandert niets voor mij. Ik ga met veel enthousiasme het terrein op. Het is nog steeds een grandslamtoernooi en daar wil je altijd schitteren.”

Greet Minnen (WTA 89) versloeg maandag de Japanse Misaki Doi (WTA 100) in de eerste ronde met tweemaal 6-3. In de tweede ronde treft Minnen de winnares van het Duitse duel tussen Tamara Korpatsch (WTA 105) en Sabine Lisicki (WTA 801).

 

 ©  BELGA

Zimmermann strandt in eerste ronde dubbelspel

Kimberley Zimmermann is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel op het WTA 250-toernooi in het Duitse Bad Homburg (gras/251.750 dollar).

Aan de zijde van de Poolse Katarzyna Piter ging Zimmermann met 6-7 (3/7), 6-4 en 13/11 onderuit tegen de Japanse eerste reekshoofden Eri Hozumi en Makoto Ninomiya.

In Bad Homburg vormt Greet Minnen een duo met de Hongaarse Anna Bondar. Zij spelen in de eerste ronde tegen de Slowaakse Tereza Mihalikova en de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovich.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio