©  Joren De Weerdt

Acteur Danny Timmermans verloor vader als tiener in tragisch bootongeval: “Ik hoorde dat het zijn laatste puf was”

Acteur Danny Timmermans (53), momenteel te zien in ‘Thuis’, beleefde bewogen tienerjaren. De Lierenaar reisde als 14-jarige de wereld rond met zijn vader, tot die omkwam in een tragisch bootongeval. Dat vertelt Timmermans in Humo.

edbBron: Humo

Het verhaal van Danny Timmermans is extra opmerkelijk als je weet dat de acteur veertig jaar later weer op het water woont. Hij leeft samen met zijn vrouw Machteld en hun kinderen op een woonboot op het Netekanaal. De liefde voor het water kreeg Timmermans mee van zijn vader. Die ervaarde het leven in België als “rondjes zwemmen in een veel te krap aquarium” en wilde de wijde wereld in. De familie Timmermans zou gaan varen met een zeilboot. Aanvankelijk gingen de acteur - toen een jonge tiener - en zijn zus mee met hun vader, moeder bleef thuis. Toen het schooljaar weer begon, besloot Danny’s zus thuis naar school te gaan, terwijl hij met zijn vader bleef rondreizen.

Toen Timmermans 14 jaar was, sloeg het noodlot toe. Hij, zijn vader en een neef vertrokken van op Tenerife naar een nieuwe bestemming. “Op een kilometer van Fuerteventura werden we uit het niets door een massieve golf overvallen”, vertelt de acteur. De golf sloeg in op de boot en zowel Danny als zijn vader werden in het water geslingerd. De acteur werd door het water weer op de boot getild, zijn pa niet. “Mijn vader lag nog in zee en ik hoorde hem roepen: ‘Maak de reddingsbootjes los!’” Maar de bootjes waren verdwenen en ook de boeien kwamen te laat. “De laatste kreet van mijn vader had me alles verteld: ik zag hem op dat moment al niet meer, maar ik hoorde dat het zijn laatste puf was. Dat het voorbij was.”

Timmermans wist zichzelf te redden, en ook de neef overleefde het. “Aan land heeft die neef naar mijn moeder gebeld, maar ik herinner me dat ik erop stond om het haar te vertellen: ik vond dat ze die verwoestende woorden van mij moest horen.” De Lierenaar zegt absoluut niet boos te zijn op zijn papa, maar net dankbaar. “Hij heeft me het grootste en mooiste cadeau gegeven dat ik kon krijgen: hij heeft me laten zien wat werkelijk leven is, hij heeft me doen proeven van werkelijke vrijheid.”

LEES OOK. Dit was er echt aan de hand met Tim in ‘Thuis’: nieuwe spin-off van soap toont het hele verhaal

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio