Brett Tuggle, de Fleetwood Mac-pianist die ook regelmatig op solotournees van Stevie Nicks en Lindsey Buckingham te zien was, is overleden. 

Brett Tuggle, de Fleetwood Mac-pianist die ook regelmatig op solotournees van Stevie Nicks en Lindsey Buckingham te zien was, is overleden. ©  Getty Images

Brett Tuggle (70) van Fleetwood Mac overleden

Brett Tuggle, de pianist van Fleetwood Mac, is afgelopen zondag overleden aan de gevolgen van kanker. Dat schrijft het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. Tuggle heeft er een lange carrière in de muziekwereld opzitten. Hij speelde ook met Jimmy Page, Rick Springfield en schreef mee aan de hit ‘Just like paradise’.

Wout Desmytere

“Hij was zo geliefd door zijn familie”, zegt Tuggles zoon Matt. “Iedereen stond de hele tijd aan zijn zijde tijdens zijn lange strijd tegen de ziekte. Hij was een geweldige vader en bracht muziek in mijn leven.” Tuggle had ook een dochter Michelle. Zijn muzikale collega’s plaatsten alvast eerbetonen aan hun vriend op sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De pianist speelde in 1992 voor het eerst samen met Mick Fleetwood en was van 1997 tot 2017 een vaste waarde op de tournees van Fleetwood Mac. Ook tijdens solotournees van bandleden Lindsey Buckingham en Stevie Nicks was hij regelmatig op het podium te zien. Maar toen Buckingham vier jaar geleden afscheid nam van de band, mocht ook Tuggle beschikken.

“Ik was geschrokken toen ze me belden om te zeggen dat ze me niet meer zouden meevragen”, vertelde hij destijds. “Ik besefte dat ik tussen Lindsey en Stevie (de geschiedenis van Fleetwood Mac is er eentje van opeengestapelde ruzies, red.) in zat en dat ik daar niks aan kon doen. Ik was ‘Lindseys mannetje’ geworden en ik moest de gevolgen aanvaarden.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio